Yağmur Ormanları’na 73 milyon ağaçla ‘hayat öpücüğü’

Amazon ormanlarına 73 milyon ağaç dikilecek.

Yayınlanma: 02.11.2017 - 20:37
Abone Ol google-news

“Dünyanın akciğerleri” diye tanımlanan Amazon’daki ‘Yağmur Ormanları’ son yıllarda büyük zarar gördü. Tehlikenin farkına varan yetkililer bugüne dek yapılmış en büyük ağaçlandırma projelerinden birine hazırlanıyor. BBC Türkçe’deki habere göre bu proje kapsamında Amazon ormanlarına 73 milyon ağaç dikilmesi planlanıyor. Brezilya’daki bu organizasyonla, yeni teknikler kullanılarak 70 bin dönümlük alanın ağaçlandırılması hedefleniyor. Bu yeni teknikle daha dayanıklı ağaçlar ortaya çıkıyor.

Ağaçlandırma çalışmaları yapan Conservation International şirketi, gelecekte küresel ısınmayı engellemek için veya en azından yavaşlatmak için yeni bir projeye imza atacak.

30 bin futbol sahası

Projeyle önümüzdeki 6 yıl içerisinde, 73 milyon ağacın Brezilya’nın Amazon, Acre, Para, Londônia bölgelerinde, mera yapılmak için üzerindeki ağaçlar kesilmiş 70 bin dönümlük (30 bin futbol sahası büyüklüğünde) alana dikmesi bekleniyor. Küresel ısınmayı engellemek için Paris Konferansı’nda alınan kararda tropikal ormanların korunması hedefi konulmuştu.

Ormanların azalması engellenebilirse, karbon salınımı miktarı yüzde 37 oranında azaltılabiliyor. Son 40 yılda Amazon Ormanları’nın yüzde 20’si azaldı ve gelecek 20 yılda yüzde 20’sinin daha yok olacağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler