Katliam planı! 2 kat olan imar izni 12 kata çıkarıldı

Kiptaş satın alınca, İBB’nin 2 kattan 12 kat imar iznine çıkardığı Silivri’deki devasa arazi için ÇED süreci başladı. Davalık olan projenin detayları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 20.04.2018 - 23:40
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kiptaş’ın, satın aldıktan sonra yapılaşma iznini 12 kata çıkardığı Silivri’deki tarım arazisi için planlanan konut projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dün başladı. Silivri Belediyesi ve 1518 yurttaş arazide yapılaşmaya itiraz ediyor. Silivri Belediyesi 12 Nisan’da İBB’nin kararlarına karşı dava açtı.

Silivri’de, 173 bin metrekarelik 2 kat imar izinli araziyi İBB’nin iştiraki Kiptaş satın alınca 12 kat inşaat izni verilmişti. İBB Planlama Müdürlüğü bile karara itiraz ederek belediyeyi “bölgede en fazla 6 kat” sınırı var diye uyarmıştı. Daha sonra Kiptaş, İBB’ye yaptığı itirazda, imar planlarında daire başına zorunlu otoparkların şirketi zarara uğratacağını belirterek, bazı plan notlarının iptalini istemişti. Kiptaş’ın istediği plan notu CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla İBB’de kabul edilmişti. İBB Meclisi’ne geçen şubat ayında gelen 1518 yurttaşın imzaladıkları itiraz dilekçeleri de reddedilmişti.

‘Her blok 9 kat olacak’

Kiptaş’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Silivri 3. Etap Sosyal Konutları Proje Tanıtım dosyasını sunmasının ardından projenin ÇED süreci dün başladı. Dosyaya göre projenin bedeli 148 milyon 607 bin 359 TL. Söz konusu araziye 1508 konut ve 11 adet kapıcı dairesi inşa edileceği belirtildi. Proje 33 bloktan oluşuyor. Arazinin 94 bin 970 metrekarelik bölümüne 1508 adet konut, 78 bin 637 metrekarelik alanında ise park, ilköğretim tesis alanı, dini tesis alanı, sağlık tesis alanı, tescilli yapı alanları ve yol için terk alanların bulunacağı ifade edildi. Proje kapsamında inşa edilecek olan blokların, genel olarak 1 kat bodrum ve 1 kat zemin kat ile birlikte 9 katlı olması planlanıyor. Projede kapalı otopark alanı bulunmayacağı ancak 1574 araçlık açık otopark yapılacağı kaydedildi. Dosyada söz konusu arazide tarım yapıldığının ifade edilmesi de dikkat çekti. Tanıtım dosyasında araziye ilişkin gerekli tüm izinler alındıktan sonra inşaatı yüklenici bir inşaat firması tarafından yapacağının ifade edilmesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler