Peşkeş yargı dinlemedi, halkın parkı vakfa verildi

Mahkeme, dini vakfa verilen kamu alanıyla ilgili yürütmeyi durdurdu. İnşaat bu kez de arazinin bitişiğindeki parkı yuttu.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

Acıbadem sakinlerinin, “bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız” dedikleri Şehit Mete Sertbaş Parkı işgal edildi. Park, AKP’nin sevdiği vakıflardan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na 30 yıllığına verilen arazinin bitişiğinde. “Belediye hizmet alanı” olan arazideki inşaatın durdurulması için mahalle sakinleri dava açmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Üsküdar Belediyesi’ne karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı, inşaat mühürlendi. Ancak vakıf, arazinin bitişiğindeki parkı da inşaat alanına katarak şantiye alanına dönüştürdü, park demir levhalarla çevrildi ve girişler kapatıldı. Mahalle sakinleri bu kez “Park ve kültür merkezi halkın kullanımına açılana kadar mücadelemiz sürecek” diyerek imza topluyor. İnşaat parkın büyük kısmını içine almış ve demir levhalarla park çevrilmiş. İnşaatla birlikte parkın büyük bir kısmı şantiye alanı gibi kullanılıyor. Parka Acıbadem Caddesi’nden giriş tamamen kapatılmış durumda. Bölge sakinleri Üsküdar Belediyesi’ne yazdıkları dilekçede şu ifadeleri kullandı: “İnşaat bir an önce, belediye hizmet binası olarak kullanılması ve en fazla 481,12 metrekarelik taban alanlı ve maksimum12,50 metre yüksekliğinde olması koşuluyla yapılıp kamunun kullanımına açılmalıdır. Park alanı, vinç, iş makineleri, işçilerin konaklaması, yemekhane ve şantiye binası olarak kullanılan çok sayıda koynernerle işgal edilmiş, kamuya ait parkın girişi demir paravan ve sac panellerle kapatılmıştır. Halkın girişi engellenmiştir. Parkın işgali sona ermeli.”

Belediyeden işgale izin

Öte yandan inşaatı yürüten şirketten bölge sakinlerine gelen yanıtta koyteyner ve kule vinçlerinin parkta bırakılması yönünde Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından izin verildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler