Çevreciler kararlı... Cerattepe'de mücadele devam edecek

Danıştay’ın Cerattepe’de madene onay vermesinin ardından çevreciler mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 07.07.2017 - 21:27
Abone Ol google-news

Yeşil Artvin Derneği’nden avukat Bedrettin Kalın: Danıştay’ın 2009 ve 2015 yılında verdiği ‘Cerattepe’de madencilik yapılamaz’ kararlarına dayanarak ÇED iptal kararı verebileceğini ümit etmiştik. Şirketler lehine delik-deşik edilen Maden Kanunu ve ÇED Yönetmeliği, sürekli değiştirilen hâkimler, Cengiz’in istediği şekilde karar verilene kadar tekrar edilen keşifler ile bilirkişi raporları ve Artvin İl genelinde OHAL’e ek olarak uygulanan adeta sıkıyönetim yasakları ile bu kararın geleceği belliydi. Bu mücadelenin burada bitmeyeceğini onlar da biliyor.Artvin halkının 25 yıllık destansı Cerattepe savunması diğerlerinde olduğu gibi Cengiz şehrimizden gidene kadar devam edecektir.”

Artvin halkı koruyacak

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme Kurulu adına Saltuk Deniz: “Adalet yürüyüşünün yapıldığı bir süreçte Danıştay’ın Cerattepe kararı Tarafsız ve bağımsız yargının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Siyasallaşan bir yargıdan bahsediyorduk şimdi yağmalamaya destek veren bir yargıyla karşı karşıyayız. Cerattepe’yi koruyan ve koruyacak olan Artvin halkıdır. Artvin halkı Artvin’in yok olmasına izin vermeyecektir. Sonuçta kazanacağız çünkü artık adalet ülkemizde en önemli gündem maddesidir.”

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu adına açıklama yapan Avni Ertaş: “Mahkemeler talana evet demiş olabilir fakat Artvin halkı inadına Artvin inadına yaşam diyecektir. Binlerce canlı türü ve eko sistemin devamlılığı bir mahkeme kararina feda edilemez. Cerattepe geçilmez. Artvin halkı yenilmez. Biz de buradan bir kez daha sesleniyoruz; taşkın dere geçilmez direnenler yenilmez. Geleceği için direnen tüm mücadele kardeşlerimize selam olsun”

Uzun soluklu mücadele

Halkevler yöneticisi Kamil Ustabaş: “Artvin’i hiçe sayarak siyasal erkin ve madenci şirketin taleplerini dikkate alarak aslında siyasal bir karar almıştır. Bu karar Artvinliler açısından şaşırtıcı bir sonuç değildir. Kararı tanımıyor uzun soluklu bir mücadelenin henüz başında olduğumuzu biliyoruz. Er ya da geç bu şirketin topraklarımızdan çekip gidecektir. Sabırla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz şirketler gidici baki olan Artvindir. Halk desteği olmadan madencilik faaliyeti yapılamaz yaptırmayacağız”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler