Cezaevinde bile buluşamadılar

İkizi Eda Kaya ile Silivri’de tutuklu bulunan Seda Kaya, gazetemize yazdığı mektupta, 10 saat olan sohbet hakkının 3 saate indirildiğini belirterek “Sohbet hakkımız, tatil, açık görüş var denilerek 3 haftadır uygulanmıyor. İkizimle görüşemiyorum” dedi.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 22:49
Abone Ol google-news

İkizi Eda Kaya ile Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Seda Kaya, gazetemize yazdığı mektupta 10 saat uygulanması gereken sohbet hakkının 3 saate indirildiğini söyleyerek, “Sohbet hakkımız tatil, açık görüş var denilerek 3 haftadır uygulanmıyor. İkizimle uzun bir süredir görüşemiyorum” dedi.

Seda Kaya 2 Temmuz 2016’da DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. İkiz kardeşi Eda ise, aylarca ikizinin özgürlüğü için Cevahir AVM önünde nöbet tutmuş, mayıs ayında ise ikiziyle aynı suçlamadan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulmuştu. İkiz kardeşler cezaevinde buluştu diye düşünürken, bırakın buluşmayı kardeşler sadece bir-iki kez birbirlerini görebildiler. Seda Kaya mektubunda cezaevinde 1.5 yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, “İkizim cezaevlerinde devrimcilere yapılan hak ihlallerini teşhir etmek için Adalet Nöbeti tutuyordu. O da tutuklandı. OHAL ile artan faşizm ikizimle bizi Silivri’de buluşturdu diyemiyorum. İkizimi uzun süredir göremiyorum. Bu şartlar altında cezaevinde kalmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tek isteğim tedavi

Metris R Tipi Cezaevi’nde hükümlü olan Kemal Tayfun Nargin’de gazetemize yolladığı mektupta yüzde 82 görme engelli olduğunu belirterek, “Diyabete bağlı böbrek, hipertansiyon, kalp yetmezliği hastalıklarım var. Ayrıca AORT damarlarım tıkalı. Yaklaşık dört aydır Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından muayene edilmeyi bekliyorum” diye yazdı. ATK’nin raporundan bir beklentisi olmadığını söyleyen Nargin, “Hayatımı idame edemiyorum. Cezaevinin şartları ağır. Engellilere yönelik herhangi bir şey yok. Tek isteğim tedavi olmak” ifadelerini kulland

ı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler