CHP binasına arama kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıldönümü nedeniyle parti binalarına astıkları afişler nedeniyle Gümüşhane il binası için arama kararı çıkartıldığını söyledi. Afişlerin suç unsuru sayıldığını söyleyen Koç, “Emniyet, arama için mahkeme kararı çıkartıyor. Bu kararı AB’ye nasıl anlatacaksınız?” diye konuştu.

Yayınlanma: 24.12.2014 - 21:46
Abone Ol google-news

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun 4 bakanla ilgili Yüce Divan kararını ertelemesini eleştirirken “Yukarıya tükürseler baş sorumlu Kaçak Saray sakinine gidiyor, aşağıya tükürseler milletin vicdanı ve biraz kaldıysa kendi vicdanları rahatsız oluyor” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tavrına da tepki gösteren Koç, şöyle devam etti: “En zoru da kol kesen bay Davutoğlu’nun işi. Herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerden hiçbir haramın geçmemesini öğüt veriyor Edirne’de. İyi güzel de Sayın Davutoğlu, haram sizin evin ortasında. Haram sizin eve girmiş. Eğer rüşvet ve yolsuzluk kapıdan girerse iman bacadan çıkarmış. Sizin evin bacasından çıkmış iman, rüşvet girmiş içinize kadar. Rüştünü ispat etmek, abinin vesayetinden çıkmak için al sana bir fırsat. Yüce Divan’a sevk kararını çıkarmak için başbakan olarak ağırlığını koy bakalım; helal mi, haram mı sütün, görelim bakalım.”

Kendisinin gündeme getirdiği torpil iddialarının ardından, torpil iddialarıyla ilgili bir hat kurduklarını anımsatan Koç, hatta bugüne kadar 1869 bildirim geldiğini söyledi. Gelen ihbarlardan hemen her il ve hatta ilçede bir AKP “torpillisi”nin devlete yerleştirildiğinin ortaya çıktığını belirten Koç, “Araştırılsın ve 2002’yle 2014 yılları arasında istisnai pozisyondan KPSS sınavına girmeden kimleri torpilli olarak devlet memurluğuna yükseltildiler, bunlar listeler halinde resmi olarak açığa çıksın” dedi.

17-25 Aralık’ın yıldönümü nedeniyle partinin yaptığı çalışmalara değinen Koç, çarpıcı bir mahkeme kararını gündeme getirdi. Gümüşhane Sulh Ceza Hâkimliği’nden CHP Gümüşhane il binasının aranmasına dönük bir mahkeme kararı alındığını belirten Koç, şöyle devam etti: “Neymiş? Gümüşhane il binamızın camında 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzlukla mücadele noktasında afişler varmış. Bunlar suç unsuruymuş, masum insanları zan altında bırakıyormuş. Mahkemeden karar alınıyor, Emniyet CHP Gümüşhane il binasında arama yapmak için mahkeme kararı çıkarıyor. Elimde ibretlik bir karar. Sayın Bozkır siz bu kararları nasıl anlatacaksınız AB’ye? Nasıl anlatacaksınız? Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, yine CHP, Aydın, Sakarya, Ankara, birçok il merkezinde benzer durumlarla karşılaştık. Bu arama kararı mahkemeden çıkarılan parti binasını arama kararı üzerine tuz, biber ekmiştir.”

Koç, Şişli Belediyesi ile ilgili bir soru üzerine “Yeni İl Başkanımız Sayın Murat Karayalçın ve parti genel merkezi, Şişli Belediyesi’nde süregelen birtakım anlaşmazlık noktasında gereken takibi yapıyorlar.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler