CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan, Boğaziçi Üniversitesi’ne takılan kelepçe yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın iktidarı kaybetme korkusu yaşadığını belirterek “Ülkede ağır sorunlar var. Vatandaş kısır tartışmalara ‘yeter’ demeli” dedi. Türkiye’nin sivil darbenin içinde olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Üniversiteye kelepçe, darbe fotoğrafıdır. HDP’ye ilişkin her şey yapılabilir” yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 06.01.2021 - 06:00
CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan, Boğaziçi Üniversitesi’ne takılan kelepçe yorumu
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, istediği kadar saldırsın. Gece rüyasında en çok beni görüyordur. Kendisinden sonra CHP’nin iktidara geldiğini görüyor. CHP’den korkuyor” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi:

KISIR TARTIŞMALARA GİRİLMEMELİ

Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, nereye dokunsanız bir sorun yumağı. İster ekonomi, ister sağlık, ister dış politika. Gerçekten mutfaklarda yangın var, insanlar perişan. Böyle bir ortamda kısır tartışmaların içine girmek yerine vatandaşın var olan sorunlarını çözmeye siyaset kurumunun kilitlenmesi gerekmez mi? 

2021’DE SORUNLARI DEVRALDIK

Torpili olan iş buluyor torpili olmayan isterse KPSS’de 100 alsın eleniyor, devlet liyakat üzerine inşa edilmez mi? Tüm bunlar, 2021’de önümüzdeki sorunlar. 2020’den 2021’e sorunları devraldık. ‘Artık yeter’ diyoruz. Erdoğan bu soruma asla cevap veremiyor: 18 yıldır yönetiyorsun 82 milyon insanı hangi gerekçe ile Londra’daki tefeciye mahkûm ettin? Neden dünyanın en yüksek faizini ödüyoruz? 

VATANDAŞ ‘YETER’ DEMELİ

Halktan yana yönetselerdi tefecilerin kucağına oturmazlardı. Tamamen yapay gündemlerle tartışıyoruz. 2021’de sorunu çözecek insanların siyasette yükselmesini istiyoruz. Vatandaşın da ‘artık yeter’ demesini bekliyoruz. Bu kadar açlık, gözyaşı, bizim hak ettiğimiz bir şey değil. Her alanda ciddi sorunlarımız var ve biz bunları aşmaya kararlıyız; aşacağız. Bu ülkenin insanlarıyla beraber aşacağız. 

ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR

(Erdoğan’ın ‘Sözcü gazetesini okumayın’ çağrısı üzerine) Erdoğan’ın çaresizliği olarak değerlendiriyorum. ‘Gazete almayın, okumayın’ ne demek? Düşünceye karşı olmak demek, farklı düşüncelere, eleştirilere tahammül edememek demek. 

HER DARBEYE KARŞIYIZ

(İlker Başbuğ’un 27 Mayıs açıklamasının anımsatılması üzerine) 20 Temmuz’dan sonra Türkiye bir sivil darbenin içindedir. Biz hiçbir darbeyi savunmadık. Demokrasinin bu noktaya gelmesinin temelinde darbeler vardır. Biz hem askeri hem de sivil darbelere karşıyız. 12 Eylül’de Kenan Evren ve arkadaşları ne yaptıysa 20 Temmuz’dan sonra benzerini bunlar yaptı. OHAL koşullarında darbe süreci sürüyor. Bugün Erdoğan’ı eleştirme cesaretini kaç kişi gösterebiliyor? Kenan Evren ile kıyaslayınca paralelliği görürsünüz. O dönem de parlamento askıya alınmış göstermelik parlamento vardı, şimdi de o var. Biz her iki darbeye karşıyız. 

ÜNİVERSİTENİN KAPISINA KELEPÇE VURDULAR

(B.Ü kapısına kelepçe takılması konusunda) Türkiye bir sivil darbenin içinde. YÖK kimin zamanında kuruldu? 12 Eylül darbecilerinin yaptığı yasal düzenlemelerin hepsi hâlâ yürürlükte. O dönem üniversiteye nasıl atanırsa hâlâ öyle atanıyor. Erdoğan istediğini atıyor. Tek koşulu var partili olması lazım. Tek görevi Erdoğan’ı alkışlamak. Bilim üretilen yerlerde, her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı yerde akademik özerklik vardır. Kelepçe takılması için darbe döneminin daha güzel fotoğrafı olabilir mi? Üniversitenin kapısına kelepçe vuruyorsunuz. 

ERDOĞAN CHP’DEN KORKUYOR

Erdoğan, istediği kadar saldırsın. Gece rüyasında en çok beni görüyordur. Kendisinden sonra CHP’nin iktidara geldiğini görüyor. CHP’den korkuyor. İsraf ile nasıl mücadele edilir, yoksulluk ile nasıl mücadele edilir, verginin her kuruşunun hesabı nasıl vatandaşa verilir, bunları tüm dünya görecek. CHP, artık 2021 yılının en güven veren partisidir. 

AKP VE MHP’NİN SORUNU

(HDP’yi kapatma çağrısı üzerine) Bu AK Parti ve MHP’nin sorunu. Kapatılabilir mi? Kapatılabilir. Darbe dönemindeyiz. Her şey yapılabilir. Bunlar demokrasimizi geriye götürür. Siyasi partilere her türlü eleştiriyi yaparsınız ama kapatma doğru değil.

‘ÖZGÜR MEDYAYA ÜÇ TÜR BASKI’

Evren’in aklına gelmemişti: Özgür medyaya baskı var. Doğru habere erişim engeli getiriliyor yargı kararıyla. Adam sahte diploma sahibi, mahkemede itiraf ediyor, siz kalkıyorsunuz bunu Meclis’te savunuyorsunuz ve bir de sahte diploma haberlerine erişim yasağı getiriyorsunuz. Kenan Evren’in aklına gelmemişti bu. Özgür medya, haberlerini baskılara rağmen yapacak. Bir ülkenin hapishanelerinde gazeteci varsa o ülkede demokrasi yoktur. BİK aracılığıyla devlet soyuluyor: Medya üç tür baskı altında: İlki doğrudan gazeteci üzerine; tutuklanabilir, tazminata mahkûm edilebilir. İkincisi; Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla gazeteye ceza. Sonuncusu da Maliye Bakanlığı aracılığı ile yapılıyor, gazete patronu cezalandırılıyor. Havuz medyası ise BİK aracılığı ile besleniyor. Gazetelerin tirajları yanlış. 300 bin tirajlı gazete 30 bin satıyor. 180 bin tirajlı gazete kapandı. Beş bin bile satmıyordu. BİK aracılığı ile devlet soyuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler