CHP'li gençler polis barikatını aştı

CHP İzmir Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eylemle "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” kutlandı.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 15:23
Abone Ol google-news

Kutlama etkinlikleri kapsamında Konya'da okulundan alınarak tutuklanan M.E.A.'ya destek vermek için Halk Bankası'na kadar yürümek isteyen gençlere yüzlerce polis,  barikatla engel olmak istedi. CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu'nun polislerle yaptığı görüşmeler sonucunda gurubun Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürümesine izin verildi.

Aralarında CHP İzmir eski milletvekili Erdal Karademir, milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP il Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ilçe belediye başkanları, yazar Tuncay Özkan ve çok sayıda CHP'li genç sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 

 

Burada basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, "Kütahya Aydın ve Muğla ilçe gençlik kolları geldi teşekkür ediyoruz. Bizler 17-25 Aralık haftası; ' Yolsuzluk ve Hırsızlık haftası' olsun dedik. Hırsıza hırsız dedikleri için yargılanıyor arkadaşlarımız. Her zaman onlara göğsümüzü perde edeceğiz. Emniyet güçlerine sesleniyorum bize engel olabilirsiniz fakat yolsuzlukların üstünü örtemezsiniz. Biz karanlıklardan korkmuyoruz. Karanlıklardan korkmayan 16 yaşında bir arkadaşımız Konya’da gözaltına alındı. O arkadaşımıza buradan destek oluyoruz. Benim arkadaşlarım doğruları söyledikleri için, hırsıza hırsız dedikleri için bugün yargılanmakta, ifadelere çağrılmakta. Ama ben başta il gençlik kolları başkanı olarak her zaman onlara göğsümü siper etmekten vazgeçmeyeceğim. Arkadaşlarımın can güvenliği yok. Başlarına bir şey gelirse bu hukuksuzluk içinde yine serbest kalacaklar. Şeritleri teke düşürebilirsiniz, ama yaptığınız yolsuzlukları asla ve asla örtemeyeceksiniz. Bizler karanlıklardan korkmuyoruz. 16 yaşında bir çocuk gözaltına alındı Konya’da. Buradan ona selam gönderiyoruz tüm İzmir gençliği olarak. Karanlıktan korkmayalım. Çünkü biz yüreğimizde güneşi taşıyoruz. Yüreğinde güneşi taşıyanlar karanlıklardan asla ve asla korkmazlar. Mehmet Emin yoldaş yalnız değildir" dedi.

Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Nazlı Kiran da " Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu ifşa etmek için beklerken, dün akşam aldığımız haber hepimizi derinden yaraladı. 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. İleri demokrasi vurgusu yapanlar tarafından. Mehmet Emin’in hikayesi Türkiye gençliğinin hikayesidir. Birilerinin kurmaya çalıştığı yeni rejime karşı gericiliğe karşı meydan okumaya devam edeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler