CHP’nin kalkınma reçetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Biz, insani gelişmişlik sıralamasında da ilk 20 ülkeden biri olmak istiyoruz. Türkiye şu an dünyanın en büyük 19. ekonomisi ama insani gelişmişlikte 69. sırada. Gencecik dinamik nüfusu, görkemli tarihi ve iyi konumu ile Türkiye bu yere layık değil” dedi.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 06:44
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu CHP’nin Türkiye için stratejilerinin 4 ayağını ilk kez açıkladı. İstanbul Four Seasons Hotel’de dün Dünya İş Konseyi Liderler Zirvesi gerçekleşti. Zirvenin açılış konuşmasını Konseyin Türkiye Koordinatörü İş Kadını Yasemin Öney Cankurtaran yaptı. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Türkiye’de nelerin değişeceğini anlattı: “Net yabancı sermaye yatırımı 5 buçuk milyar dolarda kaldı. Bu üzücü sonuç Türkiye’ye demokratikleşme ve hukuk devleti alanında güçlü bir mesajdır. Benim Türkiye vizyonumda başarısızlığa yer yok. Ben, huzurla yaşanan, dünya ile rekabet edebilecek donanımlı bireyleri olan, üreten, ürettiren, fikirler ortaya koyan Türkiye istiyorum. Orta gelir tuzağında Türkiye istemiyoruz. Türkiye, baskı rejimi, insan haklarının ihlalleri, yoksulluk ve işsizlikle anılan ülke olmayı hak etmiyor.”

Kılıçdaroğlu CHP’nin Türkiye için stratejilerinin 4 ayağını ilk kez açıkladı:

* Katılımcı demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin saydamlığını, hesap verebilirliğini güçlendiren politikalar olacak.

* Ülkemizin rekabet gücünü artıracak politikalara yer vereceğiz. Türkiye inşaat izni alma kolaylığı bakımından 189 ülke içinde 136. sırada. Bu kabul edilemez.

* Ekonomik gelişme ve büyümeden toplumun tüm kesimlerini en adil şekilde yararlandıracağız.

* Kalkınma sürecinde elde edilen kazanımlar korunacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler