Çocuğa gelinlik, damada tıraş yok

Yalova’da esnaf ‘çocuk gelinlere hayır’ kampanyasına destek verdi

Yayınlanma: 10.01.2017 - 21:31
Abone Ol google-news

Yalova’da “Çocuk Gelinlere Hayır” projesi kapsamında, 18 yaş altına gelinlik dikilmeyecek ve satılmayacak, kuaförlerde gelin makyajı ve saçı yapılmayacak. Berberlerde 18 yaş altı damatlar,a damat tıraşı yapılmayacak.

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin “Çocuk Gelinlere Hayır” projesi kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yaptığı ziyaretler devam ediyor.

Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, proje kapsamında Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk ile Yalova Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Erdal Kardaşko’yu ziyaret ettiler.

Levhalar asılacak

Oda Başkanları Şenol Ulutürk ve Erdal Kardaşko ile yönetim kurulu üyeleri Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin projesine destek verdiklerini açıkladılar. Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, Yalova’da çocuk gelinlerin sayısı az olsa da mevcut sorunun devam ettiğini belirterek “Proje kapsamında gelinlik ve moda evlerinde 18 yaş altına gelinlik dikilmeyecek ve satılmayacak, kuaförlerde gelin makyajı ve saçı yapılmayacak, çeyiz mağazalarında 18 yaş altındakilere gelin bohçası hazırlanmayacak ve satılmayacak. Dükkânlara bunu belirten uyarı levhaları asılacak” dedi.,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler