'Çocuklara gaz yerinde müdahale'

Kütahya’da 14 yaşındaki çocuklara polisin biber gazıyla müdahale etmesi kamuoyunda tepki çekerken; İçişleri Bakanlığı, çocukların biber gazıyla hastanelik olmasını yerinde müdahale olarak nitelendirdi. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı da polisler hakkındaki şikayet üzerine kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Yayınlanma: 08.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı, Kütahya’da 14 yaş grubu sporcuların katıldığı futbol karşılaşmasında polisin sporcu çocuklara biber gazıyla müdahale ederek hastanelik etmesini “yerinde müdahale olduğunu” savunurken; polisler hakkında yapılan suç duyurusu hakkında da kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildi. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü de idari açıdan polislere ceza verilmesine gerek görmedi.

Çocuk sporcuların yer aldığı “U-14 Türkiye Futbol Şampiyonası”nın Kütahya’da 2013 yılında düzenlenen İstanbul İkitellispor ile Bursa Yolspor arasındaki eleme müsabakasında çıkan olaylar üzerine sahaya giren çevik kuvvet polisleri çocuk futbolculara biber gazıyla müdahale etmişti. Çocuk sporcular neye uğradıklarını şaşırarak biber gazı nedeniyle nefes almakta güçlük çekmiş, her iki takımın oyuncuları hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Çocukların ağlayarak biber gazı nedeniyle gözlerini açamamaları ve nefes alamamalarına ilişkin görüntüler günlerce tartışılmıştı. Her iki takım yöneticileri da polisin çocuklara biber gazıyla müdahale etmesi sonucu polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan çocuklara biber gazıyla müdahale edilmesini TBMM gündemine taşıyan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 14 yaşındaki çocuk sporculara biber gazıyla müdahale eden çevik kuvvet polisleri ve sorumlu amirleri hakkında işlem yapılıp yapılmadığını, çevik kuvvetin çocuk sporculara yönelik biber gazıyla müdahele edilmemesi için alınan bir tedbir olup olmadığını sordu.

 

Savcılık akladı, Emniyet ceza vermedi

MHP’li Yeniçeri’nin soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağlayan Kılıç, konuyla ilgili Kütahya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne konu hakkında işlem yapılıp yapılmadığı sorusunu yöneltti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yanıtta İstanbul İkitellispor ve Bursa Yolspor arasında oynanan U-14 futbol karşılaşmasında maçın tatil edilmesinden sonra çıkan olaylarda çevik kuvvet polislerinin yaptığı müdahale hakkında “basit yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından” yapılan başvuruya karşı Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği belirtildi.

 

‘Çocuklara gaz yerinde müdahale’

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda ise söz konusu olaylarda polisin müdahalesinin yerinde olduğu, olaylarda biber gazı kullanımının zor kullanma yetkisi sınırları içerisinde kaldığı için ceza tayinine mahal olmadığı belirtildi. Kütahya İl Polis Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından da yapılan soruşturmada çevik kuvvet polisi hakkında isnat edilen suçun sübuta ermediği ve haklarında ceza verilmesine gerek olmadığı yönünde karar verildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler