Çocuklarımızın katilini bulun!

25 askerin şehit olduğu patlamanın üzerinden 2 yıl geçti...

Yayınlanma: 05.09.2014 - 22:15
Abone Ol google-news

Afyon’da 5 Eylül 2012’de Şehit Mete Saraç Kışlası’nın mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 askerin şehit oduğu patlamının üzerinden 2 yıl geçti. Anma töreni için kente giden şehit aileleri “İçimiz yanıyor. Biz neler çekiyoruz biliyor musunuz. Çocuklarımızın katilini bulun. Nerede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan? Neden hesap vermiyor?” diye feryat etti. Annelerin feryatları yürekleri dağladı. Fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Afyon’da geçen yıl 25 askerin şehit olduğu patlamanın ardından bu yıl anma törenleri düzenlendi. Afyon Valisi Hakan Yusuf Güner önceki gece ailelerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı da katıldı. Şehit yakınları ile yakından ilgilenen Vali Güner, “Afyonkarahisar Valisi olarak ben sizlerin her zaman yanındayım. Sizlerin her türlü istek ve talepleri benim için çok önemli. Sizler şehit ailelerisiniz. Evlatlarınız en değerli varlıklarını yani canlarını bu vatan için feda ettiler. Bizler de onların emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Ben ve çalışma arkadaşlarım olarak buna söz veriyorum. Tekrar tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyor, sizlere de Cenab-ı Allah’tan sabırlar diliyorum” dedi.

Erdoğan, neden hesap vermiyor?

Şehit aileleri dün de Şehit Mete Saraç Kışlası’nda düzenlene anmaya katıldı. Patlama noktasına kadar araçlarla taşınan aileler, patlama noktasına alındığında feryatlar yükseldi. Ailelerin feryadı kışla dışından bile duyuldu. Fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık personeli tarafından müdahale edildi. Törenden sonra aileler araçlarla kışla dışında kurulan tören alanına alındı. Şehit Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik,“İçimiz yanıyor. Biz neler çekiyoruz biliyor musunuz. Çocuklarımızın katilini bulun. Nerede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan? Neden hesap vermiyor? Katiller nerede niye bize hesap vermiyorlar?” diye tepki gösterdi.

Basına tepki: Neden bize yer vermiyorsunuz?

Şehit aileleri gazetecilere de tepkiliydi. Şehit Tolga Taştan’ınannesi Zekiye Taştan, gazetecilerin üzerine yürüyerek “Neden bize yer vermiyorsunuz? Haber yapmayacaksanız çekmeyin, yayınlamayacaksanız çekmeyin” diye tepki gösterdi. Gazeteciler de “Acınızı paylaşıyoruz” diyerek acılı anneyi teselli etmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanından katilleri istiyoruz

Trabzonlu Şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çocuklarımızın katillerini istiyoruz. Türkiye’nin en büyük 2. mühimmat deposunda güvenlik kameraları yok. Ne oldu, nasıl oldu kimse bilmiyor. Nasıl dünyanın en güçlü ordusuyuz. Cumhurbaşkanı bunun hesabını versin. Yüzde 99.5 sabotaj diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tanık olarak dinlenmeli. Askeri mahkemede 2 yıldır tiyatro oynanıyor. Biz çocuklarımızın katilinin hesap vermesini istiyoruz” dedi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler