Çocuklarını çöp yakarak ısıtıyorlar

Şanlıurfa'da çadırda yaşayan aile çocuklarını sokakta topladıkları çöpü yakarak soğuktan korumaya çalışıyor.Baba Dişçi: "Maddi durumumuz olmadığı için ne ev alabiliyoruz ne de kiraya çıkabiliyoruz"

Yayınlanma: 18.12.2013 - 12:13
Abone Ol google-news

Çadırda yaşam mücadelesi veren aile, sokakta topladıkları çöpü sobada yakarak çocuklarını ısıtmaya çalışıyor.

Halil ve Fidan Dişçi çifti, Muradiye Mahallesi'ne kurdukları çadırda, kışın kendini hissettirdiği şu günlerde kendileri ve 6 çocuğuna uzatılacak yardım elini bekliyor. İlkbahar ve yazın tarlada çalışarak geçimini sağlayan aile, ev kirasını ödemeyince çareyi çadır kurmakta buldu.

Baba Halil Dişçi, maddi durumları iyi olmadığı için kurdukları çadırda yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Rahatsızlığı nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını anlatan Dişçi, yerleşik bir evleri olmadığı için 6 çocuğunu da okula gidemediğini anlattı.

Bu yıl kışın sert geçtiğini, bu nedenle geçmiş yıllara göre sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Dişçi, "Maddi durumumuz olmadığı için ne ev alabiliyoruz ne de kiraya çıkabiliyoruz. Bundan dolayı hayatımız çadırda geçiriyor. Yazın sorun olmuyor ama kışın çocuklarımız sürekli hasta oluyor" dedi.

Fidan Dişçi ise 12 yıldır evli ve 6 çocuklarının olduğunu söyledi. Yetkililerden kendilerine yardım edilmesini isteyen Dişçi, "Soğukta yakacağımız olmadığı için çevreden çöp toplayarak çocukları ısıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ailenin 10 yaşındaki kızları İpek Dişçi de sürekli kaldıkları evlerinin olmadığından okula gidemediğini ve bu yüzden Türkçe konuşamadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler