Çorum katliamının 37. Sivas katliamının 24. yılı

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılmak üzere Sivas'a giden aydın ve sanatçıların Madımak Oteli'nde katledilmesinin üzerinden 24 yıl geçti. Sivas katliamında yaşamını yitirenler için anma etkinlikleri düzenlenecek. Çorum Katliamı’nda katliamın 37. yılında anma yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle 3 Temmuz Pazartesi bir kez daha anılacak.

Yayınlanma: 30.06.2017 - 23:07
Abone Ol google-news

Sivas katliamının 24. yıldönümünde Bursa’da anma etkinlikleri düzenlenecek. Pir Sultan Abdal Derneği Bursa Şubesi, Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu ve Bursa Demokrasi Güçleri tarafından “Sönmeyen Ateş Sivas” adlı etkinlikler kapsamında 2 Temmuz Pazar günü saat 15.00’te Setbaşı Mahfel önünde toplanan katılımcılar, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Burada Sivas katliamında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından basın açıklaması yapılacak. Ardından Kent Müzesi önünde şiirler ve deyişler okunacak. Etkinlik komitesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kalkan, Sivas katliamının üzerinden 24 yıl geçtiği ancak acıların hakikat ve adalet arayışlarının hâlâ devam ettiğini söyledi.

Çorum katliamının 37. yılı: Protesto için çağrı

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Çorum katliamının 37. yıldönümünde 3 Temmuz Pazartesi günü Çorum’da anma etkinlikleri düzenlenecek. Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenecek etkinliklere Hacı Bektaşi Veli Anadolu Vakfı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ile Köy dernekleri destek verecek. “Çorum olaylarının 37. yılında adalet istiyoruz” adı verilen anma etkinliği öncesi sivil toplum kuruluşları Özdoğanlar Kavşağı’nda basın açıklaması yaptı. Katliam mağduru ve tanığı olan aynı zamanda katliam mağdurlarının avukatlığını da yapan Sadık Eral, “37 yıl önce bu topraklarda yaşanan o acıyı, acıdan kaynaklanan ve uygulanan şiddeti protesto edeceğiz. Bizler şiddetin ve terörün her türlüsüne karşıyız. Tam demokratik, bağımsız bir ülke ve düzen istiyoruz. Çorum’a, Türkiye’ye ve bütün dünyaya adalet istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon