Coşkusu düşük il kongresi

CHP 37. İstanbul Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu seçimlere tek aday ve ilçe başkanlarının imzalarıyla blok liste ile girerken, salonda coşkunun az olması dikkat çekti.

Yayınlanma: 10.02.2020 - 02:00
Coşkusu düşük il kongresi
Abone Ol google-news

İstanbul Olağan İl Kongresi için delegeler ve parti üyeleri sabahın erken saatinde tek adaylı seçim için Haliç Kongre Merkezi’ndeki açık alanda kurulan kapalı çadıra geldi. Bir önceki kongreye göre daha düzenli ve tertipli olan salonda, Kaftancıoğlu’nun tek aday olması sebebiyle coşku neredeyse yoktu. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında sık sık iktidar vurgusu yapmasına karşı salonda aynı havanın olmadığı görülüyordu. 

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Mesele bu ülke ve bu milletin varlığı ve birliği olunca, mesele bu Cumhuriyetin yaşaması ve demokrasinin geliştirilmesi olunca, mesele yoksulun, çaresizin, umutsuzun dermanı olmak olunca herkes bilsin ve iyi anlasın ki CHP’liler olarak 96 yıldır olduğu gibi yılmayız, korkmayız ve asla mücadeleden vazgeçmeyiz. Heyecanımız yüksek, gençliğimiz var” sözleri uzun süre ayakta alkışlanarak salondaki donuk havayı bir anlığına da olsa dağıttı. İmamoğlu, salonda  gençlik vurgusu yaparken izleyici bölümünde gençlerin sayısının çok az olması ise dikkat çekti. 

‘BLOK LİSTE ELEŞTİRİSİ’

Konuşmaların ardından divan başkanı Altan Öymen, 39 ilçe başkanının verdiği imzalı önergeyi okuyarak seçimlere blok liste ile gidilmesini delegelerin oyuna sundu. Blok listeye karşı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, blok listenin parti örgütünde bölünmelere yol açabileceğini söyledi. Prof. Dr. Tolga Yarman da blok listenin demokrasiye aykırı olduğuna vurgu yaparak çarşaf liste çağrısı yaptı. Aday konuşmalarına geçilmesinin ardından konuşan Canan Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren “Umudun olduğu yerde her zaman tek adamlar yenilmiştir” sözleri ise salonda tebessüme neden oldu. Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarına Kaftancıoğlu ile devam etmek istediğini söylemesini anımsatan bazı partili ve delegelerin “Bizim kurultay da tek adaylı” sözleri dikkat çekti. Öte yandan kurultayda aday olduğunu açıklayan Ferudun Cemal Aydın ise yeterli imzayı toplayamazken, 47 delegenin imzasını ani bir kararla geri çektiğini belirtti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler