Çözüm sürecinde heyet krizi: ‘İmralı heyeti değiştirilsin’

İmralı’ya gidecek HDP heyeti konusunda sıkıntı yaşanıyor. Hükümet kanadında yaşanan tıkanıklığın HDP heyetinin tutumundan kaynaklandığı, heyetin Öcalan’ı yönlendirdiği ve sürece katkı sağlamadığı eleştirileri getiriliyor.

Yayınlanma: 12.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

AKP’de HDP heyeti yerine akil insanlardan oluşan ve aralarında siyasilerin de bulunduğu bir heyetin İmralı’ya gitmesi değerlendiriliyor. Buldan, Önder ve Baluken’den oluşan HDP heyeti ise bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.

Çözüm sürecinde, hükümetin İmralı’da yaşanan mutabakat krizi nedeniyle adaya gitmesine izin
verilmeyen HDP heyetindeki mevcut isimlerin değişmesi şartıyla izin verilmesi eğiliminin öne çıktığı belirtiliyor. Hükümetin, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken’den oluşan HDP heyetinin “çözüm sürecine katkı sunmadığı” gerekçesiyle değiştirilmesi ve yeni bir heyet aracılığıyla İmralı görüşmelerini sürdürmesini talep ettiği kulislere yansıdı. HDP heyetinin ise bugün düzenleyeceği basın toplantısında yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Hükümet kanadındaki tartışmaların HDP’ye yansıması üzerine mevcut HDP İmralı heyeti “değiştirilme” talebine karşı çıkarken, hükümetin İmralı’ya gidişi heyetin değişmesi şartına bağlaması ciddi bir rahatsızlık yarattı. Hükümet kanadında HDP’nin Abdullah Öcalan’ı yönlendirdiği, açıklamalarıyla çözüm sürecine katkı sağlamadığı eleştirileri yapılıyor. HDP heyeti yerine akil insanlardan oluşan geniş yapılı bir heyetin çözüm süreci kapsamında İmralı görüşmelerini yapması, bu heyette siyasilerin de bulunması öngörülüyor. Süreçte yaşanan kriz devam ederken HDP İmralı heyeti de bugün saat 11.00’de basın açıklaması yapacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler