‘Cumhuriyet adına tehlikeli bir gelişme’

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi “Demokrasi ve özgürlük için, geleceğimiz için, birlikte konuşuyoruz” başlıklı bir panel düzenledi.

Yayınlanma: 30.01.2017 - 22:03
Abone Ol google-news

Adana Barosu’nun eski başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşmacı olan CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, anayasa değişikliğinin toplumu yansıtmadığını belirterek, “Teklif geçerse demokratik rejimin yerine diktatörlük rejimi kurulacak, anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 3 maddesi de ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır.

Yasama, yürütme, yargının tek kişiye bağlanarak yok edilmeye çalışılması gayretini sürdüren iktidar, başkana kararname çıkarma yetkisi ile paralel yasama yetkisi veriyor. Bu da demokrasi ve Cumhuriyet adına tehlikeli bir gelişme olur” dedi. Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Kamalak da “Hayır’ların çoğunlukta olduğu anketlerde MHP ve AKP seçmenlerinde kararsızların çok fazla olduğuna dikkat çekici.

Önümüzdeki 2.5 aylık sürecin iyi kullanılması durumunda, ‘Hayır’ çıkabilir. Üstelik; yüzde 50+1’in yeterli olduğunu düşünmüyorum. En az yüzde 65-70 oranında oy aranması gerekir ve bu referandumun OHAL döneminde olmaması gerekir” diye konuştu. İMO Şube Başkanı Çağdaş Kaya da anayasaların toplumsal uzlaşma metinleri olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimizi belirleyecek olan bu değişiklik karşısında göstereceğimiz tepki ve çabamızın düzeyi, bizim kim olduğumuzu da belirleyecektir” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler