Mordoğan’dan ‘deşarj’ çağrısı

Karaburun coğrafyasının en göz alıcı yerlerinden birisi olan Mordoğan, yoğunlaşan nüfusuna karşın henüz kanalizasyon şebekesine sahip değil.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:03
Abone Ol google-news

İZSU’nun, bugün belediyeden mahalle statüsüne dönüştürülmüş beldelerine söz konusu şebekeyi kazandırma yolunda çalışmalar yaptığını aktaran Mordoğanlılar; doğal plaja sahip Kütlücek bölgesindeki i bir koyun deşarj yeri olarak seçilmiş olmasını son derece hatalı buluyor, “burası hemen herkesin yüzme amaçlı değerlendirdiği bakir bir koy. Deşarjın buradan verilmesi; bu ve bitişik koylar ile birlikte Mordoğan’ın incisi Manal Koyu’nun da Balıklıova Körfezi’ne kadar kirlenmesine yol açacak, bu da geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlara neden olacaktır” diyorlar. Mordoğanlılar, deşarj yerine ilişkin itirazlarına, Kütlücek mevkiindeki koy ile birlikte bitişik pek çok koyun kısa sürede kirleneceğini, çünkü bölgede su dönüşümün son derece ağır olduğunu belirterek “deşarj, açık denize yapılmalı” diyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in doğayı korumaya dönük içtenlikli yapıya sahip olduğunu bildiklerini belirten Mordoğanlılar, “Başkanımız Soyer’in, bir plan tadilatıyla bu yatırımdaki olumsuzluğu ortadan kaldıracağına; deşarjı, açık denize olacak şekilde yeniden planlatacağına inanıyoruz” diye konuşuyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler