Moğollar'dan Kaz Dağları'na özel beste

Çanakkale'nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında yürütülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı düzenlenen su nöbetinin 11. gününde gerçekleştirilen “Büyük Su ve Vicdan Nöbeti Buluşması” etkinlikleri kapsamında Moğollar grubu Özgürlük Parkı'nda sahne aldı.

Yayınlanma: 08.08.2019 - 15:47
Abone Ol google-news

Haber Merkezi

Grubun altın madenciliği faaliyetlerine karşı bestelediği “Ölüler Altın Takar Mı” şarkısı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Kazdağlarında gerçekleştirilen doğa katliamına karşı başlatılan mücadeleye verdikleri destekler nedeni ile Moğollar grubuna teşekkürlerini ileten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “ Su ve Vicdan nöbetinin bugün zirvesini yaşadık. Çanakkale'den, farklı illerden hatta Almanya'dan gelenler vardı. Burada siyanür ile altın işlenmesi noktasındaki mücadelemizin zirvesine ulaştık. Bundan sonra da devam edeceğiz ve bu mücadeleyi de başarı ile sonuçlandıracağız. Çünkü topraklarımızı ve suyumuzu kirlettirmeyeceğiz. Burada da bir çıkarımız yok. Ama burada çıkarı olanlar, sizlerin sağlığını bozmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar” dedi.

Tüm kentlilerin Kirazlı Balaban Mevkiinde gerçekleştirilen doğa katliamını görmesi gerektiğini belirten Gökhan; “Maalesef ülkemiz zenginlikleri yabancı kapitalist şirketlere peşkeş çekiliyor. Oradan çıkarılması planlanan altının sadece yüzde ikisi Türkiye'ye kalacak. Bırakın kalsın o yüzde iki. O dağları ormanları harap etme. Oraya giden arkadaşlarımız gördü. Gitmeyenlere tavsiyem, gidin ve bir görün. Görmeden anlayamazsınız. Gidenlere sorun, bu akşam uyku uyuyamayacaklar. Vicdanları sızlıyor. Koskoca iki bin dönüm alanı yok etmişler” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasını sürdüren Gökhan; “Emperyalistlerin buraya gelip de eline geçiremedikleri toprakları ne olur kendi ellerimiz ile emperyalistlere teslim etmeyelim. Karşıdaki şehitlerden utanın. O insanlar bu toprakları bizim esenliğimiz için savundu. Biz topraklarımızı koruyamıyorsak, emperyalistlere peşkeş çekiyorsak, bize yazıklar olsun. Ama hayır. Mücadelemize devam edeceğiz. Ben de sizin için bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Buna söz veriyorum. Bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

Başkan Gökhan konuşmasının ardından destekleri nedeni ile grup üyelerine geleneksel Çanakkale Seramiği takdim etti. Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Emrah Karaca ve Kemal Küçükbakkal'dan oluşan Moğollar grubu konseri, Kazdağlarındaki doğa katliamına karşı hep bir ağızdan söylenen şarkılar ile gece boyunca devam etti.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler