İşten atılan işçiler direniş çadırında bayramlaştı

MHP’li Aliağa Belediyesinde 31 Mart seçimler sonrası işten atılan 192 işçi bayramı evlerinde değil, 87 gündür eylem yaptıkları alanlarda kutladı. Aileleriyle ve işçilerle birlikte bayramlaşan işçilerin eylemi işlerine geri dönene kadar devam edecek.

Yayınlanma: 13.08.2019 - 10:09
Abone Ol google-news

Aliağa Belediyesi’nde ‘teknolojik gelişme ve gelirin azalması’’ gibi gerekçelerle 192 işçi işten çıkarıldı. MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, önce işçilerin görev yerlerini değiştirdi; ardından 192 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılmalarının ardından kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan işçilerin, mayıs ayı ücretleri de halen yatırılmadı.



Aliağa’daki Demokrasi Meydanı’nda “Direniş Çadırı” kurdu. Eylemlerini basın açıklamaları ile sürdüren işçiler bayramı çadırda geçirdi. İşten atılanların eşleri ve çocukları ile işçi arkadaşları çadırda bayramlaştı. Eylemlerinin devam edeceğini belirten işçiler,’ Bize bayram yok, çünkü haksız yere işten atıldık ve işe iade edilmemizi istiyoruz.Biz çocuklarımızla birlikte bayramı burada geçiriyoruz. İşe alınana kadar çadırda direnişimiz devam edecek’ dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler