Cemil Usta Sezonu’ndaki Göztepe bu yıl iddialı

Süper Lig’de 2019-20 Cemil Usta Sezonu, bugün Denizli’de oynanacak Denizlispor-GS maçıyla başlıyor. İki gün sonra da İzmir Göztepe, 42 yıl aradan sonra üst üste üçüncü kez oynayacağı Süper Lig’de Antalyaspor’u ağırlayacak sezonun ilk maçında.

Yayınlanma: 16.08.2019 - 00:56
Abone Ol google-news

Göztepe, 14 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’in ilk sezonunda (İlhan Cavcav Sezonu) ilk teknik patronluk deneyimini yaşayan teknik direktör Tamer Tuna ile büyük başarı yakaladı ve sonuna kadar kovaladığı beşinciliği yakalayamasa da sezonu altıncı sırada tamamladı. Ertesi sezona (Lefter Küçükandonyadis Sezonu) yine Süper Lig’deki ilk teknik patronluk deneyimini yaşayacak olan Bayram Bektaş’la başlayan Göztepe, ilk yarıyı teknik direktör Kemal Özdeş’le tamamladı. Ancak son dokuz haftaya gelindiğinde panik yaşayan Göztepe, yeniden eski hocası Tuna’ya döndü ve birçok aksiliğe karşın camianın da kenetlenmesiyle ligde tutunmayı başardı.

Hazırlık dönemi

Göztepe, geçen sezondan gerekli dersleri çıkararak yeni sezona hazırlandı. Urla’da açılan sezon sonrasında Afyon’da iki etaptaki kamp ve yeniden Urla’da lig öncesi son hazırlıklar oldukça verimli geçti. Afyon kampında dört de hazırlık maçı oynayan, defansta daha iyi gözüken, ancak gol yollarında etkili gözükmeyen Göztepe’nin en büyük avantajı ise sezona Tamer Tuna ile başlayacak olması. Beklenen verimin alınamadığı isimlerle büyük ölçüde yollar ayrıldı. Gereken mevkilere yeni isimlerle takım takviye edildi.

2019-20 model Göztepe

Göztepe, kadrosundaki Ngando (Auxerre), Doğanay (Başakşehir), Kone (Keçiörengücü), Ghilas (serbest), İsmail (Buca FK), Gouffran (serbest), Kadu (serbest), Traore (Ankaragücü), Agbenyenu (serbest), Tayfur (Alanyasor) ile yollarını ayırdı. Geçen sezon Erzurumspor’un 34 maçında da forma giyen ve solbek yanında sol stoper olarak da oynayan Leo, yeniden eski takımına döndü. GS’den gelen ve geçen sezon Süper Lig’de oynadığı 13 maçta 7 gol atan Eren, takımın santrfor sorununa çözüm getirecek gözüküyor. Geçen sezon sonradan açılan Jerome’un da bu alanda rekabeti önemli. Anderlecht’ten gelen Sanneh ise takımda stoperdeki rekabeti artıracak ve ilk on birde başlangıçta kendisine yer açacak bir isim. Göztepe’ye bu sezon katılan, ümit veren genç oyuncular Hüseyin (B. Dortmund, forvet arkası), Veli (Menemen, stoper), Murat (Hatayspor, sağbek), Batuhan (Pendikspor, orta alan) ilk 21’de olacak ve kupa maçları yanında performanslarına göre Süper Lig’de de gerektiğinde süre alabilecek oyuncular. Ancak Göztepe’nin Avrupa hedefi için skora katkısı olacak bir orta alan oyuncusuyla ikinci bir forveti de takıma katması bekleniyor. Belki de bu iki transfer devre arasına kalacak gidişata göre. Kosta Rika milli Takımında iyi bir performans gösteren ve Alpaslan’la rekabet edecek Borges’in bu sezon yararlı olabilmesi için maçın gidişine göre defansa ve ofansa katılması gerekiyor. Rakibin şutlarında siper olması ve top çalma konusunda da çok çalışmalı.

Kalede Beto ve sağbekte Gassama ile sorun yok. Kanatlarda Yasin ve Serdar’la Göztepe her takımı zorlar. Alpaslan bu sezon daha da katkı sağlayacak. Halil’in daha çok tek top oynaması, driplingi uzatmaması ve skora dönük içeriye doğru oynaması şart. Deniz de yerinde forvette, yerinde forvet arkasında ilk on birde olmasa da her zaman hazır olarak süre aldığında yararlı olabilecek. Mevcut koşullarda Göztepe’nin ideal on biri şöyle gözüküyor:

Beto-Gassama, Sanneh, Titi, Leo-Alpaslan, Poko- Castro, Yasin, Serdar, Eren. Göktuğ, Reis, Berkan, Borges, Deniz ve Halil ise taktik, sakatlık, ceza vb. durumlara göre on birde de olabilecek, Ayrıca maçın akışına göre de sıklıkla süre alabilecek oyuncular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler