Cumhuriyet’e sansür AB gündeminde

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Brüksel’de Cumhuriyet’in internet erişimine kısıtlama getirilmesi ve Hürriyet gazetesinin basılmasını gündeme getirdi.

Yayınlanma: 24.09.2015 - 22:20
Abone Ol google-news

Avrupa turu kapsamında önceki gün ve dün Strasbourg’da Avrupa Konseyi, Brüksel’de ise Avrupa Parlamentosu temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in internet erişimine kısıtlama getirilmesi ve Hürriyet gazetesinin basılmasını gündeme getirerek, “İşin üzücü yanı Davutoğlu olaylar karşısında açık bir tutum almıyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nu dinleyen Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, “Medya üzerindeki baskılar bizim için endişe kaynağı. Cumartesi günü Başbakan Davutoğlu’na kaygılarımızı anlattım” ifadelerini kullanırken, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise, “Neredeyse her gün Türkiye’de basın özgürlüğünün ne kadar kısıtlandığı konusunda yeni bir haber geliyor. Bu konuda endişeliyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu görüşmelerde, “Medya üzerindeki baskılardan rahatsızız ve kaygılıyız. İktidar partisinin bir milletvekili öncülüğünde geceyarısı büyük bir gazete basılıyor. Gazeteciler tehdit ediliyor. Başta Cumhuriyet olmak üzere bazı gazetelerin internet erişimine sınırlama getiriliyor. Bunlar toplumda infial yaratıyor. Bunlardan endişeliyiz. Yargıyı kontrol altına aldıkları gibi medyayı da kontrol altına alıyorlar. Gazeteler basılıyor, gazeteciler tehdit ediliyor. İşin üzücü yanı Başbakan Davutoğlu olaylar karşısında açık bir tutum almıyor. Eleştirilenlerin işine son veriliyor, internetteki ifadelerine bile dava açılıyor” diye konuştu.

Konuya ilişkin endişelerin başka kaynaklar tarafından da dile getirildiğini anlatan Jagland ise,19 Eylül Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü söyledi. Jagland’ın, “Medya üzerindeki baskılar bizim için de endişe kaynağı. Davutoğluna telefonda kaygılarımı anlattım” dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler