Daha iyi bir yaşam için

Tüm dünyada gişe rekoru kıran The Intouchables’ın (Can Dostum) yaratıcıları yine başarılı dramatik–romantik bir komediyle karşımızdalar.

Yayınlanma: 05.06.2015 - 21:42
Abone Ol google-news

Delphine Coulin’in “Samba pour la France” adlı çok satışlı romanından uyarlanan dramatik komedi, Senegalli sığınmacı Samba Cissé’nin yaşama tutunma öyküsünü anlatıyor. Daha iyi bir yaşam umuduyla Paris’e gelen Samba, Paris’te on yıldır kaçak olarak çalışmaktadır. Lüks bir lokantada çalışan amcası Lamouna’nın ise oturma izni vardır. Sigortasız işlerde geçici olarak çalışan Samba eksik belgeleri yüzünden göçmenlik bürosu tarafından sınır dışı edilmek üzereyken büro görevlisi Alice’in dikkatini çeker.

Bir şirkette üst düzey yöneticiyken psikolojik bunalım geçiren Alice tedavisi bağlamında göçmenlik bürosunda çalışmaktadır. Yaşamlarının en zor dönemlerini geçiren Samba’yla Alice’in yolları kesişir. Aralarındaki duygusal çekim kısa zamanda yoğunlaşır. Samba’yla Alice yeni yaşamları için umudu artık uzaklarda aramayacaklardır.

Hollywood usülü romantik komediyi, sosyal gerçekçiliği ve İtalyan komedilerinin hafifliğini, uçuculuğunu harmanlayan yönetmenler, sığınmacılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, yaşama tutunmak gibi temaları popüler, enerji dolu bir anlatımla betimliyorlar.

Filmin Özel Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi, işitme engelliler için özel Türkçe altyazı seçeneği yer alıyor.

Samba (Hayatımın Şarkısı) Yön: Eric Toledano, Olivier Nakache Oyn: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izia Higelin, Issaka Sawadogo, Hélène Vincent, Christiane Millet / 2014, 111 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler