Dans için evlere portatif direkler aldıranlar az değil!

“Pole dans” ya da boru, direk dansı. Filmlerde striptiz sahneleriyle zihinlere yerleşen ve hep ergen kalan toplumların seksten uzak düşünemediği bu dans tarzı aslında bir spor. Hem de ağır bir spor, hızlı kalori yakmak için ideal. Herkes için de uygun.

Yayınlanma: 17.02.2014 - 11:01
Abone Ol google-news

AfroCubanos Dans Okulu'ndan Sait Emir bu spora her geçen gün ilginin artığını anlatıyor. Elbette önyargılar ve çekinceler baki. Her kesimden kadın farklı nedenlerden direk dansına ilgi duyuyor. Tabii erkek katılımcılar da var. Dünyada fedarasyonlaşan pole dans Türkiye'de de hızlı yayılıyor. Evlerine portatif direkler aldıranlar da hiç az değil. AfroCubanos Dans Okulu'ndan Sait Emir anlatıyor.

-Memleketin koşulları ve algısı malum, peki “pole dans” nedir? Direk dansı, boru dediğimiz de hemen kafalar erotizm ve striptize gidiyor. Bu spor, dans bunlardan çok fazlası halbuki değil mi?

Türkiye’de pole dans henüz çok yeni olduğu için maalesef vatandaşlarımızın aklına erotizm geliyor. Halbuki striptiz denen bir dans çeşidinden hemen hemen hepimizin haberi var ve ikisi ayrı danslardır. Pole dans esneme ve kardiyo ağırlıklı olarak, vücudumuzun tüm kaslarını çalıştırıp fitlik sağlayan spor amaçlı eğlenceli, özellikle kadınların haz duydukları bir dans. Spor amaçlı ama estetik, tabii seksi görünmek de var. Hem tüm kadınlar bunu ister. Erkekler ise sadece kardiyo olarak görüyor. Bu hem bir dans hem de bir spor. Dans olduğu için estetik bir görünüm kazandırıyor, aynı zamanda spor olduğu için esnek ve fit bir vücut sağlıyor. Ders sonrasında tüm kaslarınızın hareket ettiğini özellikle ilk ders sonrasında fazlasıyla hissediyorsunuz. Danslar arasında en çok kalori yakan  da bu.

-Herkes için uygun mudur, kimler yapabilir bunu?

 Pole dans herkes için uygun. Yaş sınırlaması yok, kilo problemi de herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Kendinize uygun çalışmayı eğitmenlerimiz size gösterir. Derse aldığımız öğrenci sayımız düşük, bu sayede herkese pole düşüyor ve eğitmenler derste birebir ilgileniyorlar. Bu sayede öğrenci kendisine uygun olan çalışmayı yapıyor.

-Size kimler geliyor, profil olarak tanımlamak gerekirse. Nasıl bir istatistik çıkıyor?

Tahmin edilenin aksine gelen profillere baktığımızda çoğunlukla ev hanımları, öğrenciler, mühendis, çalışan kesim tercih ediyorlar. Ünlüler de çoğunlukla tercih ediyor. Çekinenler oluyor elbette fakat buraya geldiklerinde sıcak ve güvenilir ortamı gördüklerinde ve gelen öğrenci profilini gördüklerinde oldukça rahatlıyorlar.

-Yalnızca kadınlar mı yapıyor, erkekler de yapabilir mi?

Dersler kadınlara özel. Ders esnasında ortamda hiç erkek göremezsiniz. Erkeklerden de talep var, onlar için ayrı bir saatte ayrı bir sınıf oluşturabiliyoruz talep çok olduğunda. Zaten kadın ile erkek kası farklı olduğu için çalışmaları da çok farklı oluyor. Pole dansın tadına bir kez baktığınızda kas ağrınıza rağmen bir daha bırakamıyorsunuz. En çok karşılaştığımız talep de öğrencilerimizin evlerine pole temin etmeleri. Sabit veya portatif pole direklerimiz mevcut. Portatifleri kendiniz çıkarıp takabiliyorsunuz.

-İstanbul dışından talepler nasıl?

Türkiye'de dört yıldır veriyoruz. Son iki senedir pole dans tanınmaya başladı. Yurtdışında oldukça  reveçta ve insanlar sırf spor için pole dans yapıyorlar. İstanbul dışından talep de fazlasıyla yoğun. Başta Ankara, İzmir, Bursa'dan çok talep var. Ankara'da yenş şubemizi açtık, umuyoruz ki diğer illerde de şube açılır. Tek sorun Türkiye de yeterince uzman eğitmen bulunmaması.
http://www.afrolatindans.com/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon