Darbe Komisyonu yeniden soracak

Darbe Komisyonu’nun hazırladığı taslak raporu iki hafta içinde açıklaması bekleniyor. Komisyon Akar ve Fidan’a bir kez daha sorular gönderecek.

Yayınlanma: 07.05.2017 - 05:23
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan Darbe Komisyonu’nun, resmi görev süresinin bitmesinin üzerinden 4 ay geçtikten sonra taslak raporunu iki hafta içinde açıklaması bekleniyor. Taslak raporun komisyon üyelerine gönderilmeden önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a daha önce yazılı olarak yöneltilen soruların ikinci kez gönderileceği belirtiliyor.

Çalışmalarına 3 Ekim 2016’da başlayan komisyon, 3 ay boyunca eski askerleri, eski başbakanları, gazeteci ve akademisyenleri, darbe girişimi sırasında önemli pozisyonlarda görev yapan isimleri dinledi. Darbe girişiminin kilit isimlerinden Akar ve Fidan’ı ise dinlemedi. Komisyon muhalefetin yoğun itirazları üzerine Akar ve Fidan’a yazılı soru yöneltmişti. Ancak sorulara bugüne kadar bir yanıt vermediler. Edinilen bilgiye göre komisyonun referandumun ardından rapor yazımını hızlandırdığı öğrenilirken, bugüne kadar komisyona yanıt vermeyen Akar ve Fidan’a soruların ikinci kez gönderilerek yanıt isteneceği ifade ediliyor. Komisyonun Akar ve Fidan’dan yanıt gelmezse taslak raporu hazırlayarak üyelere dağıtacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler