Davutoğlu fişlemesi

Başbakan Davutoğlu’nun Amasya ziyareti öncesi kentte sıkıyönetim ilan edildi. Davutoğlu’nun yurttaşlara sesleneceği Yavuz Selim Meydanı’ndaki esnafı gezen sivil polisler kimlik numaralarıyla GBT sorgulaması yaptı. Uygulamaya tepki gösteren esnaf, “Bizi fişliyorlar. Halkından korkan, halkını fişleyen bir anlayış olabilir mi” dedi.

Yayınlanma: 18.10.2014 - 21:47
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani protestolarında çıkan olaylarla ilgili CHP ve HDP’yi suçlayarak “Hesapları açıktı, beklentileri Türkiye’de bir kaos çıkartmak Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık olaylarıyla yapamadıklarını şimdi yapıp 2015 seçimleri öncesinde bir fetretin önünü açmak... Milletimiz buna izin vermedi, vermeyecek” dedi. Davutoğlu, Kobani protestoları sırasında Diyarbakır’da PKK ve Hizbullah’a yakın Hüda-Par arasında çıkan çatışmada öldürülen Hüda-Par üyesi Yasin Börü için de “şehit” ifadesini kullanırken Kerbela benzetmesinde bulundu,

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği Amasya’da Yavuz Selim Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuştu. IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eylemlerinde çıkan olaylara tepki gösteren Davutoğlu, olaylarla ilgili CHP ve HDP’yi hedef aldı. Davutoğlu, “bu ülkeye, ‘bu devlete fetret yaşatabilir miyiz?’ diye haince tuzak kuranlar var. Birisi HDP. Kobani’yi bahane ederek ‘sokağa çıkın’ çağrısında bulundu. Diğeri de CHP. Genel Başkan Yardımcısı (Sezgin Tanrıkulu) bu çağrıyı destekledi. Kılıçdaroğlu çıktı, ‘bir taraftan sükûnet çağrısında bulunuyorum’ dedi, diğer taraftan da tahrikkâr bir şekilde bizim ülkemize, hükümetimize, devletimize iftira ederek Türkiye Cumhuriyeti devletini IŞİD’le işbirliği yapmakla suçlayıp bu tahriklere katıldı. Hesapları açıktı, beklentileri Türkiye’de bir kaos çıkartmak Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık olaylarıyla yapamadıklarını şimdi yapıp 2015 seçimleri öncesinde bir fetretin önünü açmak... Milletimiz buna izin vermedi, vermeyecek” diye konuştu.

 

Şehit ilan etti

Bingöl’de şehit olan 2 polisten birinin Amasyalı Hüseyin Hatipoğlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, Kobani protestoları sırasında Diyarbakır’da PKK ve Hizbullah’a yakın Hüda-Par arasında çıkan çatışmada öldürülen Yasin Börü için de “şehit” ifadesini kullandı. Davutoğlu, “Diyarbakır’da bir kardeşimiz daha şehit edildi Yasin Börü. Güvenlik güçlerimizden değil ama kurban eti dağıtmak için, hayır için arkadaşlarıyla yola çıkan 16 yaşındaki Yasin Börü’yü, üçüncü kattan aşağıya attılar. Taşla başını ezdiler, katlettiler. Şimdi oynanan oyuna karşı sembol iki isim; Hüseyin Hatipoğlu ve Yasin Börü. Biri Türk, biri Kürt ama bu hainlerin elinde şehadet şerbetini tattıkları gibi eminim ahirette de dünyada olduğu gibi omuz omuza şehitler olarak haşrolucaklar. Muharrem ayı yaklaşırken Kerbela’da nasıl Hz. Hüseyin de şehit olmuşsa bu kardeşlerimiz de eşkıyaların ve fetret çıkarmak, kardeşi kardeşe düşman etmek isteyenlerin ellerinde şehit oldular” dedi.

 

Esnafa fişleme

Amasya’da Davutoğlu’nun programı nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alınırken Yavuz Selim Meydanı’ndaki esnafı gezen sivil polisler TC kimlik numaralarıyla GBT sorgulaması yaptı. Bu duruma tepki gösteren esnaf, “Kente bir başbakan geliyor, on gündür sivil polisler, resmi polisler esnafın adını alıyor, TC numarasını alıyor. Resmen bizi fişliyorlar. Daha önce böyle hiçbir durumla karşılaşmadık. Kendi halkından korkan, kendi halkını fişleyen bir anlayış olabilir mi?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler