Değişimi Türkiye ve dünya görecek

Başkan Ömer Günel: Kruvaziyer turizmini canlandırmak için yurtiçi ve yurt dışında çalışıyoruz. 2020 ve 2021’de Kuşadası tarihinde yolcu rekoru kırılacak

Yayınlanma: 21.11.2019 - 19:04
Değişimi Türkiye ve dünya görecek
Abone Ol google-news

Kuşadası’nın genç ve yeni başkanı Ömer Günel, “Hemşerilerimin yüzündeki gülümsemeye talibim” diyerek çıktı yola... Kentin mimari yapısını yeniden tasarlamak, turizmi 12 ay canlı tutmak için çalışıyor. Hayali, “Kuşadası değişiyor ve güzelleşiyor” imajını bırakmak... Yurttaşla makam odasında değil, sokakta, evde, düğünde, cenazede buluşan bir başkan olan Günel, “Kuşadası’ndaki değişimi Türkiye ve dünya görecek” kararlılığıyla çalışıyor. Ata binen, dalış yapan ve motosiklet tutkunu olan genç başkan hedeflerini ve projelerini anlattı.



Neden siyaseti, neden belediye başkanlığını seçtiniz?

Kuşadası’nda yaşayan biri olarak belediye hizmetleri bakımından “Bu nasıl yapılamaz” diye hep kendi kendime sorguluyordum. Çok basit diyordum. Belki de yapılamazın, yapılabildiğini görme isteğim beni başkan olmama itti. Başkanlık koltuğuna oturunca, yapılabildiğini ve yapılabileceğini de gördüm. Belediyecilik insana dokunma sanatıdır. Bende insanla iç içe olmayı, insanları mutlu etmeyi seviyorum. Onlar hizmet aldıkça, yüzleri güldükçe yaptığım işi şevkle yapıyorum. Ben hemşerilerimizin yüzündeki gülümsemeye talibim. O gülümsemeyi ne kadar çok artırırsam, biz de mutlu oluruz.


8 ay nasıl geçti?

Altın Güvercin Beste Yarışması’nı yeniden düzenledik. AB proje ve fonları yakından takip edecek olan “Uluslararası AB Merkezi”ni kurduk. Denizcilik müzesi açacağız. Kuşadası’nın ilk beş yılını planladık. Kuşadası sahil düzenlemesi yapıyoruz. Trafiğin tıkanmasına neden olan giriş yolunu, tek yön olarak planlıyoruz. Turistlik çarşımızı bu kış ayağa kaldıracağız ve yeniden yapacağız. Kent Estetik Kurulu’nu kurduk. İlk olarak mevcut yapıların cephe güzelleşme çalışmalarını yapacağız. Farklı mimari yapı ile cephe giydirmeleri olacak. Kuşadası beton açısından yoğun ve çirkin bir betona sahip. Levha düzenlemeleri yapacağız. Seneye Kuşadası’na gelen farklı bir Kuşadası ile karşılayacak. Kenti yeniden tasarlayacağız.



Altın Güvercin Beste Yarışması 6 yıl aradan sonra yeniden yapıldı. Beklediğiniz katılım oldu mu?

Altın Güvercin Beste Yarışması çok etkili ve güzel oldu. Beklentilerin üzerinde katılımla gerçekleşti. Dünya’da iki tane müzik yarışması var ve Türkiye’de tek biziz. Beste yarışmasını önemli bir yere taşıyoruz. Altın Güvercindeki hedefimiz 3 yıl içinde uluslararası bir beste yarışmasına dönüşmesini istiyoruz. Ayrıca, önümüzdeki yıl tüm Türkiye’ye mal eden yarışma haline getirmeyi planlıyoruz.



Yurttaş size değil, siz yurttaşın ayağına gidiyorsunuz? Mobil araç etkili mi?

Seçim çalışmalarında,“Ben size geleceğim, siz bana gelmeyeceksiniz” demiştim. Onlarda, “Hep bana size ulaşabilecek miyiz” diye soru soruldu. O dönemde kafamda var olan bir projeydi ve göreve gelir gelmez hemen gerçekleştirdim. Mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaş bir sorunu, talebi varsa gelip anlatıyor. Sokakta halkla teması hiç kaybetmiyoruz.



Borçlu belediye devraldınız, nelerden tasarruf ediyorsunuz?

Borçlu ve sorunlu bir belediye devraldık. Borçlarımızı ödemek için elimizdeki kıymetleri bir an önce paraya çevirmemiz gerekir. Projelerde kullanmayacağımız ama ekonomiye katkı olacak gayrimenkullerden bazılarını sattık. Kaynakları verimli kullanacağız. Örneğin 20 yıldır dükkan ihaleleri yenilenmemiş ve dükkan kiraları da çok düşük. Hızla yeni ihale yapıp kaynakları verimli kullanacağız. Gereksiz araç tahsisleri vardı, bunları iptal ettik. Kredi çekmedik ama 60 milyona yakın kredi borcu ödedik.

Büyükşehir belediyesi ile aranız nasıl, ortak çalışmalarınız var mı?

“Bana danışman ihtiyacın var mı?” diye soruyorlar. Ben de benim en büyük danışmanım Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu diyorum. Çok ciddi birikim ve tecrübesi var, benle paylaşıyor. Birlikte sahil düzenlemesi yapıyoruz. Kent meydanı, yeni belediye binası gibi bu tür büyük projelerde hep yanımızda. Birlikte çalışıyoruz.

Turizm sezonunu 12 aya yaymak istiyorsunuz, girişimleriniz neler?

Benim istediğim ilk olarak 8 ay yoğun bir turizm sezonu yapmak ve daha sonra bunu sonra 12 aya çıkarmak. Davutlar bölgesini jeotermal bölgesi olarak ilan ettik. Bölgenin jeotermal suyu ısısı ve mineral yoğunluğu fazla. Alanı iyi planlayacağız ve açılmamış olan kuyularında tekrar aktif hale getirilmesi ve tüm otellere termal suyu vermenin projesini oluşturuyoruz. Kruvaziyer turizmini canlandıracağız. Bir çok ülkede fuarlara gidiyoruz. Bu çalışmalarımız 2020’ye yansıyacak. Asıl 2021’de Kuşadası tarihinde yolcu rekoru kırılacak. Amaç 12 ay turizm hedeflemek ve canlı tutmak.



Motosiklet tutkunusunuz, dalış yapıyor, ata biniyorsunuz? Zaman nasıl buluyorsunuz?

Günde en az bir saat spora zaman ayırıyorum. Kitabı yatmadan önce kesinlikle okuyorum. Günde 10 binin üzerinde adım atıyorum. 12 yaşından bu tarafa motosiklete biniyorum. Kuşadası Motosiklet Kulübü kurucu üyesiyim. Dağcılık yapıyorum, Okyanus dalgıcıyım. Ata binmeyi de seviyorum. Sporu seviyorum ve hayatımın her aşamasında var. İstedikten sonra her şeye zaman ayırabilir siniz.

Biz 4.5 yıl sonra nasıl bir Kuşadası göreceğiz?

Kuşadası değişiyor ve güzelleşiyor imajını bırakmak istiyorum. Eskiden olduğu gibi yine marka bir kent olacak. Daha önce gelip “Ne olmuş Kuşadası’na?” diyenlerin ikinci kez geldiklerinde bu sefer hayranlıkla, “Ne oldu Kuşadası’na” diyecekleri bir ilçe hayal ediyorum. Başaracağım ve değişimi Türkiye ve dünya görecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler