‘Dehşete kapıldık’

Batı’dan tutuklamalara jet tepki geldi.

Yayınlanma: 20.06.2016 - 20:27
Abone Ol google-news

 

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmasına Batı dünyasından jet tepkiler geldi.

İşte o tepkiler:

Freedom House Başkan Yardımcısı Daniel Calingaert: Gazetecileri ve insan hakları savunucularını terör propagandası hapse atmak Türkiye’deki kanunların ne kadar muğlak ve aşırı yorumlandığının göstergesi. Bu karar AB’nin, vize serbestisine yönelik Türkiye ile müzakerelerde kendi değerlerinden taviz vermemesi gerektiğini göstermektedir. AB, Türkiye’nin eleştirel sesleri suistimaline karşı birlikte durmalı. Türkiye Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’i derhal serbest bırakmalı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç: İki gazetecinin ve bir insan hakları aktivistinin meslektaşları ile dayanışma göstermek için tutuklanması ifade özgürlüğünü engellemeye ve Türkiye’deki basın özgürlüğüne yönelik son adımdır. Dehşete kapıldım. Bu insanları susturarak ve çoğulcu tartışmayı önleyerek sadece bu insanları ve onları sevenleri değil, aynı zamanda toplumun tümüne zarar veriyorsunuz. Yetkililer iddialarından vazgeçmeli ve farklı seslerle kavga etmek için hapis cezası bir araç olarak kullanmaktan vazgeçmeliler.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks: İnsan hakları savunucularının Türkiye’de tutuklanması ile dehşete düştüm, bu durumu yetkililere ileteceğim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler