Delillerin imhası resmi yazışmalarda

Gezi Parkı gösterileri sırasında Erdal Sarıkaya’nın polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü kaybetmesi olayında savcılık tarafından söz konusu polislerin tespit edilmesi istemiyle yazılan her yazıya, Emniyet tarafından “Görevli listesinde yok” yanıtı verildi.

Yayınlanma: 14.02.2017 - 22:17
Abone Ol google-news

Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin gözüne çarpması sonucu tek gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın kendisini vuran polislerin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması istemiyle açtığı dava 3 yıldır soruşturma aşamasından bir adım ileri gidemedi. Olay sonrasında savcılık tarafından söz konusu polislerin tespit edilmesi istemiyle yazılan her yazıya, Emniyet tarafından “Görevli listesinde yok” yanıtı verildi.

Sarıkaya, savcılığın A-113 ve A 132 kask numaralı polisler ile A-012 ve A-091 kask numaralı zet (gaz bombası atan silah) kullanan polislerin kimliğinin tespit edilmesi istemiyle yazdığı 2014 ve 2016 tarihli iki ayrı yazıya, Emniyet tarafından farklı yanıtlar verdiğini belirtti.

Savcılığın emniyet’e yazdığı yazıya Emniyet tarafından “kayıtlar bulunamadı” yanıtı verildiğini söyleyen Sarıkaya, “Daha önceki yazışmalarda ise emniyet kayıtların imha edildiğini söylüyor. Bu iki ayrı yazışmayla emniyetin söz konusu polislerin kimliğini sakladığını görüyoruz. Emniyet’in delilleri imha ettiği resmi yazışmalara yansıdı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon