Demirtaş’tan ABD’ye kritik ziyaret

Demirtaş, dokunulmazlıkların TBMM’de görüşüleceği günlerde ABD’de olacak.

Yayınlanma: 25.04.2016 - 06:34
Abone Ol google-news

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik AKP’nin önerisinin önümüzdeki hafta TBMM’de Anayasa Komisyonu’nda görüşmelerine başlanması beklenirken; HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gidiyor. 28 Nisan’da Washington’a gidecek olan Demirtaş ve beraberindeki heyetin, ABD Başkanı Barack Obama yönetimi ile yüksek düzeyde görüşmeler yapacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Demirtaş, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Büyükelçi Kristie Kenney ve Obama’nın Avrupa’dan sorumlu direktörü Charles Kupchan ile yardımcısı Mark Shapiro ile de bir araya gelecek.

Demirtaş'tan Erdoğan'a: IŞİD kaçtır Kilis’i vuruyor, gıkın çıkmıyor, neden?

Görüşmelerde en önemli konuları; Türkiye’de bölgede yaşanan çatışmalı süreç, Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü ve Ortadoğu’daki güncel gelişmeler oluşturacak. Demirtaş’ın yaşananlara ilişkin hazırlanan bir raporu ABD yönetimine sunacağı da belirtildi. Demirtaş’ın, HDP’nin Suriye politikasına yönelik görüşlerini de aktaracağı belirtiliyor.

Demirtaş’ın özyönetim ve demokratik özerklik konulu konferanslara katılarak konuşma yapacağı belirtildi. Söz konusu konferanslara PYD lideri Salih Müslim’in de internet aracılığıyla katılacağı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler