“Demokrasi nöbetleri”ne açılan Taksim Meydanı, madenciye kapandı

İstanbul Valiliği, Soma'daki iş cinayetinde yaşamını yitiren madencilerin, 'demokrasi' nöbetlerinin tutulduğu Taksim'de yapılmasını yasakladı.

Yayınlanma: 12.08.2016 - 10:06
Abone Ol google-news


“Demokrasi nöbetleri”ne açılan Taksim Meydanı, madenciye kapandı.

İstanbul Valiliği, Soma'daki iş cinayetinde yaşamını yitiren 301 madenciyi anmak için her ayın 13'ünde gerçekleştirilen etkinliğin bu ay Taksim Meydanı'nda yapılmasına izin vermedi. Valilik, anmayı düzenleyen Sosyal Haklar Derneği'nin başvurusunu işleme bile koymadı. Dernek üyeleri ve katliamda yaşamını yitiren madenci aileleri, Taksim yasağına tepkili.

 

DEMOKRASİ BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ!

SHD'den yapılan açıklamada, “demokrasi bütün kurum ve kuruluşları, işleyiş yöntem ve usulleri ile bir bütündür ve bölünemez” vurgusu yapıldı. Başvuru sonrası yaşanan gelişmeler şöyle aktarıldı:

“Bir kere daha gördük ki, 'demokrasi' ve 'hakimiyet' milletin ancak bir kesimi için geçerliymiş. İstanbul Valiliği, yazılı dilekçemizi önce havale etmesine karşın daha sonra dilekçeyi dahi almayarak yapmış olduğumuz başvuruyu hukuka aykırı bir biçimde işleme koymama yolunu seçmiştir. Taksim Meydanı’nda, Soma’da yaşanan işçi katliamının sorumluların yargılanmasını talep etmeye izin verilmemesi, siyasal iktidarın çifte standart uyguladığının en açık göstergesidir.”

Taksim yasağı üzerine Soma anması yarın saat 15.00'da Fransız Konsolosluğu önünde, 19.00'da Kadıköy Altıyol’da gerçekleştirilecek.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler