Derbi günü yüzleşme

Yönetim, 13 Nisan’da F.Bahçe maçı başlamadan divanda eleştirileri dinleyecek

Yayınlanma: 09.04.2016 - 09:34
Abone Ol google-news

Galatasaray camiasının istifa çağrısıyla zor bir dönemden geçen Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, 13 Nisan Çarşamba günü iki zorlu sınav verecek. Aynı gün saat 13.30’da divan kurulu toplantısı yapılacak, 19.30’da da TT Arena’da Fenerbahçe derbisi oynanacak. Yönetim, bu kritik gündeki divan kurulunda kulüp üyelerinin eleştirilerini dinleyecek. Son dönemde taraftarların ve camianın tepkilerinin odak noktasında olan yönetim, bir anlamda üyelerle “yüzleşme” yaşayacak. 19 Mart’taki mali genel kurulda başkan Dursun Özbek’in detaylı sunum yaparak açıkladığı mali, idari ve sportif çalışmalar ile tedbirler hakkında bu kez divan toplantısında genel görüşme açılacak.

Eleştiriler gündemde

Divan toplantısında üyelerin, futboldaki başarısızlık, teknik direktör değişiklikleri, amatör branşların bütçesinin düşürülmesi, mali gelişmeler, Riva ile Galatasaray Adası’nın yanı sıra gayrimenkullerin durumu başta olmak üzere çok sayıda konuda yönetime görüş ve eleştirilerini iletmesi bekleniyor. Ayrıca, Başkan Özbek’e erken seçim yoluna gitmesi yönünde bazı üyelerden baskı gelebileceği de kulislerde konuşuluyor. Divan Kurulu, gerek görülmesi halinde toplantıdaki görüşmelerin Galatasaray yönetimine tavsiye kararı olarak sunacak.

Dikkat! metro kapalı

Cumhuriyet’in 3 gün önce yazdığı Fenerbahçe derbisinde TT Arena’ya giden metronun kapalı olacağı haberi dün resmen açıklandı. İl Güvenlik Kurulu toplantısında güvenlik gerekçesiyle alınan kararla Sanayi-Seyrantepe stat metro bağlantısı bugünkü Ç.Rize ve 13 Nisan’daki F.Bahçe derbisinde kapalı olacak. Taraftarlar Sanayi durağı çıkışından otobüslerle stada ulaşacak.

Riekerink: Futbola odaklanmak zor

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Hollandalı basınına yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı. Riekerink’in ifadeleri şöyle:

Galatasaray’da göreve başladıktan 3 hafta sonra A takımdan teklif almayı beklemiyordum. Dursun Özbek, Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz’la da görüşeceğini belirtmişti. 3 hafta önce antrenörlüğe başladığım bir yerde A takım için ilk aday olacak değildim.

Çalkantılı bir dönem geçirdiğimiz ortada. Umut Bulut Ankara’daki terör saldırısında babasını kaybetti. Fenerbahçe derbisi maça 2 saat kala terör riskiyle ertelendi, genç takım hocalarından Zafer Koç vefat etti. Bu olaylar yaşanırken takıma ve futbola odaklanmak çok zor. Takımın hedeflediği bir kupa var. Bana kulüpte bir görev verildi, elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Sneijder, Galatasaray’da bir fark yaratabiliyor. Sezonun kötü dönemlerde bile sırtladı takımı. Birlikte çalıştığımız şu kısa sürede antrenmanlarda dahi hırsını hiç kaybetmedi.

Başarısızlığı hiç düşünmüyorum, 2 aylık geçici görevden sonra 2018 ortalarına kadar devam eden kontratım gereği eski görevime döneceğim

Emre tamam gibi

Galatasaray’ın, Eskişehirspor’la sözleşmesini fesheden Emre Güral ile prensipte el sıkıştığı öğrenildi. Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki forvet oyuncusuyla yapılan ilk temasın olumlu geçtiği, detayların önümüzdeki günlerde yeniden görüşüleceği bildirildi. Herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde Emre Güral’la 3 yıllık sözleşme imzalanacağı kaydedildi.

Kaptanlar dinlenecek

Sakatlıkları bulunan Sneijder, Selçuk, Sabri ve Sinan bugünkü Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek. Teknik direktör Riekerink, Fenerbahçe derbisini düşünerek tedavileri süren Sneijder ve Selçuk’u bugün riske etmeyecek. Hollandalı hoca ayrıca, sakatlıktan yeni çıkan ve takımla çalışan Hakan ile Danayer’i de Çaykur Rizespor karşısında dinlendirmeyi planlıyor.

Rakip Ç.Rize

G.Saray, Süper Lig’in 28. haftasında bugün TT Arena’da saat 17.00’de Çaykur Rizespor’la karşılaşacak. Hakem Bülent Yıldırım’ın yöneteceği maçı Lig TV yayımlayacak. Galatasaray, bugün Ç.Rize, ardından da ertelenen Fenerbahçe derbisini sezonun en kritik virajı olarak görüyor. Oynadığı son 8 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Sarı-Kırmızılılar, bugün kazanarak 3 puan hasretini bitirmek istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler