Develi: Sarayın gerçek maliyetini açıklayacağız

TBMM KİT Komisyonu’nda AKP’li milletvekillerinin toplantıya katılmayarak görüşmesini ertelettiği Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hesaplarına ilişkin toplantıda CHP, maliyeti ve oda sayısı konusunda her gün farklı iddialar ortaya atılan Ak Saray’ın gerçek maliyeti, oda sayısı ve aşırı lüks olarak yapılan keyfi uygulamaları açıklayacak.

Yayınlanma: 02.01.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Komisyon üyesi CHP’li Turgay Develi, “Toplantıda karanlık sarayın Atatürk’ün mirası üzerinden yapılmasının hesabını soracağız. Gerçek maliyetini, oda sayısını ve saraydaki keyfi düzenlemeleri millete anlatacağız” diye konuştu.

TBMM KİT Komisyonu’nda AKP’li milletvekillerinin toplantıya katılmaması üzerine ertelenen ve daha sonra Genel Kurul çalışmalarının yoğunluğu gerekçe gösterilerek 2015’e bırakılan AOÇ’nin 2011 ve 2012 yılı hesaplarının denetleneceği toplantının ana gündeminin her gün maliyeti hakkında farklı bir iddia ortaya atılan Ak Saray olması bekleniyor. 14 Ocak’ta KİT Komisyonu’nda AOÇ’nin hesaplarının denetleneceği toplantıda CHP, sarayın gerçek maliyeti ve oda sayısını açıklamaya hazırlanıyor.

 

‘Sadece lüksle açıklanamaz’

KİT Komisyonu’nun üyesi CHP’li Develi, kaçak sarayın Atatürk’ün mirası olan AOÇ’ye bilinçli olarak bir hançer gibi saplandığını belirterek “Sarayın AOÇ’deki varlığı yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’nın lükse ve şatafata düşkünlüğü ile açıklanamaz. Kaçak saray Cumhuriyet’in simgesi Çankaya’nın alternatifi olarak özellikle yapılmıştır” değerlendirmesini yaptı.CHP’li Develi, KİT Komisyonu’nda ele alınacak AOÇ toplantısında yalnızca hesapların incelemesinin yapılmayacağını, başkanlığın siyasi simgesi olarak yapılan sarayın Meclis’te hesabının da sorulacağını kaydetti. Halkın dikkatinin AOÇ hesaplarının konuşulacağı KİT toplantısında olmasını isteyen Develi, “O gün orada yalnızca denetim yapılmayacak, aynı zamanda siyasi bir sorgulama yapılacaktır” dedi.

 

AKP komisyona gelmemişti

Komisyon gündeminin rutin takvimine göre 20 Kasım 2014’te yapılması gereken toplantıya AKP’li milletvekilleri katılmayınca toplantı yeter sayısına ulaşılamamıştı. Bunun üzerine AOÇ’nin hesaplarının denetlenmesi yönünde muhalefet komisyona başvururken, bu kez de Komisyon Başkanlığı TBMM Genel Kurulu’ndaki çalışmaların yoğunluğunu gerekçe göstererek, komisyonun daha önce ilan edilen toplantı takvimini 2015’e ertelemişti. KİT Komisyonu, 14 Ocak 2015 tarihinde AOÇ’nin 2011 ve 2012 yılı hesaplarının denetleneceği toplantıyı gerçekleştirecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler