Kayıp ordu aranıyor

İran, Ahameniş İmparatorluğu döneminde Mısır çöllerinde kaybolan ''50 bin kişilik efsanevi ordu''nun kalıntılarını bulmak için çalışma başlattı.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''kayıp ordunun kalıntılarının bulunması için araştırma yapılması'' yönündeki Kültür Mirası, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı Hamid Bekai'nin mektubuna olumlu cevap verdi.

İtalyan arkeologların Mısır'daki araştırmalarında Ahameniş İmparatorluğu ordusuna ait bazı kalıntıları bulduklarını açıklamalarının ardından harekete geçen yetkililer, Ahmedinejad'dan yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan bir bilirkişi kurulu oluşturulmasına izin vermesini istemişlerdi.

Ahmedinejad, kültürel mirasla ilgili konunun tüm yönleriyle araştırılması ve bu konuda uluslararası üne sahip uzmanlarla işbirliği yapılması talimatını verdi.

''Efsanevi ordunun'', Ahamenişlerin ikinci büyük Kralı Kambucye döneminde (MÖ. 525) ele geçirilen Mısır'da şiddetli kum fırtınasında kaybolduğu ve kumlara gömüldüğü sanılıyor.

''Cyrus the Great'' olarak da bilinen Büyük Kuroş tarafından kurulan Ahamenişler (MÖ 550-330), Hindistan'dan Makedonya'ya, Kafkasya'dan Mısır'a kadar alanda hüküm süren tarihin en büyük imparatorluklarından biri olarak kabul ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler