El-Hekim'den 'gül' benzetmesi

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Seyyid Ammar El-Hekim, Kerkük'ün durumunu değerlendirirken "Kerkük küçük bir Irak'tır. Ben Kerkük'ü gül demetine benzetiyorum. Bütün gül kokuları orada vardır ve olmalıdır. Oradaki gruplar arasında uzlaşı sağlanması için çaba harcayacağız" diye konuştu.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 17:05
Abone Ol google-news

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Seyyid Ammar El-Hekim, Irak Ulusal Meclisi Milletvekilleri Redha Jawad Taki, Faryad Omar Abdullah ve Muhammed Mehdi Emin ile birlikte Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) ortaklaşa düzenlediği toplantıya katıldı.

Burada "Genel Seçimlere Doğru Irak ve Türkiye-Irak İlişkileri" konulu bir konuşma yapan El-Hekim, Türkiye ile Irak'ın ortak çıkarları olduğunu belirterek terörle mücadelede Türkiye ile Irak arasında yapıcı diyalog yolunun izlenmesi gerektiğini kaydetti.

El-Hekim, Irak'ın Arap kimliğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu dile getirerek Irak'ta diğer milletlere de saygı gösterdiklerini ve tüm haklarını almaları için çaba gösterdiklerini, ancak kimsenin Irak'ın Arap kimliğinden rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.

El-Hekim, Türkmenlerin, Irak'ın temel bir milleti olduğunu bildiklerini, yanında 2 Türkmen milletvekili ile Türkiye'yi ziyaret etmekten onur duyduğunu belirterek Irak'ta istikrarın ancak bütün grupların temsiliyle mümkün olabileceğine dikkat çekti. Kerkük'ün durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan El-Hekim, "Kerkük küçük bir Irak'tır. Ben Kerkük'ü gül demetine benzetiyorum. Bütün gül kokuları orada vardır ve olmalıdır. Oradaki gruplar arasında uzlaşı sağlanması için çaba harcayacağız. Gönüllerimizi, kalplerimizi açmalı, tarihi hakların hepsini sağlamalıyız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler