Transeksüeller Meclis'e dilekçe verdi

Bir grup transseksüel, güvenlik, mahremiyet ve örgütlenme hakkı ihlalleri ile işkence ve kötü muamele uygulamalarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması talebiyle TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 11:03
Abone Ol google-news

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyesi bir grup transseksüel, TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Derya Tunç, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'de bugüne kadar bir çok transseksüelin öldürüldüğünü belirterek, ''Transseksüel cinayetleri politiktir'' dedi.

Tunç, transseksüellere yönelik nefreti yaratan toplumsal, siyasal, ekonomik koşullar ortadan kaldırılmadıkça bu cinayetlerin devam edeceğini savundu.

Türkiye'de yaşayan transseksüeller için güvenlik, mahremiyet ve örgütlenme hakkı ihlalleri ile işkence ve kötü muamele uygulamalarının önlenmesi için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini bildiren Tunç, bunun için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığına başvuru dilekçesi hazırladıklarını söyledi.

Açıklamanın ardından, bir grup transseksüel, hazırladıkları dilekçeleri TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığına sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler