Bilge Köyü katliamı davasında bir tahliye

Mardin'in Bilge Köyü'nde 7'si çocuk, 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davanın bugünkü duruşmasında tahliye olan Abdülkadir Çelebi'nin avukatı Eşref Kaya, müvekkilinin can güvenliğinin sağlanması için yetkililerle görüştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2009 - 12:44
Abone Ol google-news

Mardin'in Bilge Köyü'nde 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davanın bugünkü duruşmasında tahliye olan Abdülkadir Çelebi'nin avukatı Eşref Kaya, duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliye olan müvekkilinin öldürüleceği yönünde duyum aldıklarını iddiasında bulundu.

Duruşmada 5 müvekkili için tahliye talebinde bulunduğunu, ancak birinin kabul edildiğini bildiren Kaya, tutuksuz yargılanmasına karar verilen Abdülkadir Çelebi'nin can güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçleriyle görüştüğünü belirtti.

Avukat Kaya, duruşmada, sanıkların telefon kayıtlarının istenmesi yönünde de talepte bulunduğunu söyledi.
 

Keşif tarihleri

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Ekim'de görülen 2. duruşmada, saldırı tarihindeki hava şartlarına benzer bir günde Bilge köyünde keşif yapılarak, dosya kapsamındaki ifadelerin doğruluğunun araştırılmasını kararlaştırmış, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden olay gecesiyle benzer özellikleri taşıyan tarihlerin belirlenmesini istemişti.

Saldırı gecesiyle benzer hava şartlarını taşıyan tarihleri araştıran Kandilli Rasathanesi, 4 Mayıs akşamı saat 21.00 sıralarında yaşanan saldırı gecesindeki ay durumu, hava ve ışık şartlarının, 26-27 Kasım 2009, 25-26 Aralık 2009, 24-25 Ocak 2010 ve 23-24 Şubat 2010 saat 06.00'da aynı şartları taşıdığını tespit ederek, Çorum Ağır Ceza Mahkemesine bildirmişti. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi de bunun üzerine uygun tarihlerinden birinde keşif yapılması yönünde Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat gönderdi. Mahkeme, keşif sonucunun beklenmesi ve eksik evrakın beklenmesi için ertelenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler