İstanbul'da ve Ankara'da yoğun sis

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi düştü ve şehir içinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 07:07
Abone Ol google-news

İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle bazı şehir hatları ve deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Karaköy-Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü, Eminönü-Üsküdar, Beşiktaş-Kadıköy, Kadıköy-Kabataş, Haliç hattı, Boğaz ve Çengelköy-Eminönü hattı, İstinye-Emirgan-Kanlıca-Anadolu Hisarı-Kandilli-Bebek-Arnavutköy-Çengelköy hattı, Sirkeci-Harem araba vapuru hattı, Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer hattı ve Küçüksu-Beşiktaş hattındaki seferler, yoğun sis dolayısıyla iptal edildi.

Ayrıca, Bostancı-Kabataş ve Kabataş-Adalar-Bostancı deniz otobüsü seferleri de sis nedeniyle yapılamıyor.

İstanbul Boğazı, yoğun sis nedeniyle transit geçişlere kapatıldı. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı, yoğun sis dolayısıyla saat 16.15'ten itibaren çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapalı bulunuyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY), Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken tüm iç hat uçuşlarının İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken tüm iç hat seferleri, saat 19.00 itibariyle iptal edildi. THY yetkilileri, meteorolojik bilgilere göre, İstanbul'da gece yarısından sonra sis beklendiğini, İstanbul'dan kalkacak uçakların yeniden geri dönmelerinin mümkün olamayacağı gerekçesiyle seferlerin iptal edildiğini kaydetti.

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken THY uçaklarının da havalimanının iniş ve kalkışlara kapalı olması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na yönlendirildiği öğrenildi.
THY yetkilileri, dış hat seferlerinin ise gecikmeli de olsa yapılmaya devam edeceğini bildirdiler.

Öte yandan, yolların kayganlaşması ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle şehir içinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası da meydana geldi.

 

Ankara'da yoğun sis

Ankara'da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımında aksamalara yol açtı. Alınan bilgiye göre, yoğun sis nedeniyle saat 04.30'dan itibaren beş saat süreyle Esenboğa Havalimanı'na uçak inemedi.

Bu nedenle biriken seferler nedeniyle iç ve dış hatlardaki uçuşlar rötarlı gerçekleşiyor.
Etkili olan sis sırasında uçak kalkışlarında herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

 

Çanakkale'de sis

Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege yönünde etkisini artıran yoğun sis nedeniyle, Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'ye ait araba vapuru seferleri durduruldu.

GESTAŞ yetkilileri, iptal edilen seferlerin sisin etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını bildirdi.

Boğaz hattında deniz ulaşımı aralıklı olarak Çanakkale-Kilitbahir arasındaki mini feribotlarla yapılıyor.

Öte yandan, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, Çanakkale Boğazı'na giriş yapmaya hazırlanan gemilere telsiz anonslarıyla, boğazın kuzey ve güney noktalarındaki güvenli bölgelere demir atarak beklemeleri konusunda çağrıda bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler