Eroğlu, H1N1 aşısı olacak

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, henüz H1N1 (domuz gribi) aşısı yaptırmadığını belirterek, ''Kendimi risk grubunda görmediğim için bugüne kadar aşı yaptırmadım, ama Kıbrıs'a dönünce yaptıracağım'' dedi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Derviş Eroğlu, Kayseri gezisi sırasında gazetecilerin ''H1N1 aşısı'' yaptırıp yaptırmadığı şeklindeki soruları üzerine, kendisinin de bir hekim olduğunu ve aşıya karşı olmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Kendisini risk grubunda görmediğini ve bu nedenle henüz aşı yaptırmadığını, ancak eşinin aşı olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

''Ayrıca gelen ilk partideki aşı miktarı yeterli değildi. 'Önce risk grubundakiler yapılsın, sonra biz siyasilere yapılsın', mesajını vermek istedim. İkinci grup aşılar yeni geldi. Türkiye'den dönüşte yaptıracağım. Bir hekim olarak aşıya karşı olmam yanlış olur. Çocuklarımız doğduğu zaman ilk tanıştıkları iğne, aşının iğnesi ya da damlası oluyor. Doğuştan itibaren hayatları boyunca zaman zaman çıkan salgınlara karşı koruyucu tedbir olarak aşı oluyorlar.''

Salgın riskinin henüz bitmediğini ve ne zaman biteceğinin de belli olmadığını vurgulayan Eroğlu, ''Kıbrıs'ta bu salgına karşı biz de bazı tedbirler aldık, mesela okulları kapattık ve dezenfekte yaptık. Bir yandan da çocuklar aşılanıyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler