''Lig yarışının içindeyiz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibi 45 dakikada atılan 3 golle yenmenin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 21:46
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 3-0'lık derbi galibiyeti sonrası düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçının yalnızca bugünle değerlendirilmesinin doğru olmayacağını belirterek, ''Yaklaşık 7-8 haftadır maç kazanıyoruz ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyorduk. Bu akşam Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibi 45 dakika içinde atılan 3 golle mağlup etmek Beşiktaş açısından çok önemli. Aksi bir sonuçta kapanması, zor olacak bir tablo ortaya çıkacaktı'' diye konuştu.

Maçı kontrollü ve akıllı oynamak zorunda olduklarını dile getiren Denizli, ''Hem ligdeki şampiyonluk yarışının içinde yer almak hem de uzun süredir mağlup edemediğimiz rakibimizi mağlup etmek, önümüzdeki dönem için bize iyi sinyal verecek bir durumdu ve bunu başardık. Bugün Beşiktaş sadece 3-0 mağlup etmedi Fenerbahçe'yi, kendi içinde kazandığı bir sürü nosyon da var'' dedi.

''Lig yarışının içinde olduğumuzu ortaya koyduk"

''Beşiktaş, birçok insanın umutlarını kestiği anda lig yarışının içinde olduğunu ortaya koydu'' diyen Denizli, güzel bir futbol gecesi yaşadıklarını ifade ederek, ''Futbolcuların centilmenliği, taraftarların eski görüntüleri gündeme getirmeyecek kadar güzel görüntüler içinde olmaları iyiydi. Kazanmak da bu mutluluğu fazlalaştırdı'' diye konuştu.


"Hakederek liderler, ama zaafları da var"

Denizli, Fenerbahçe'nin hakederek liderlik koltuğuna oturduğunu vurgularken, ancak rakiplerinin zaaflarının da olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin geriye düştüğü tüm maçlarda rakiplerine puan veren bir takım olduğunu belirten Denizli, ''Bir gol atarak Fenerbahçe'yi oyundan an düşürmek mümkün. Fenerbahçe ve Galatasaray bol gol atan takımlar. Biz de onların yanına yaklaşmaya çalışan bir takımdık ve bunu kırmak zorundaydık'' diye konuştu.


''Beşiktaş, güzel ve doğru bir çizgide"

Beşiktaş'ın güzel ve doğru bir çizgide olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bu akşam lig liderine 3 gol atmak son derece önemli. Futbolcularım geçen sene en fazla gol atan oyunculardı. Beşiktaş, güzel ve doğru bir çizgide. Yukarıya çıkan grafiğini devam ettiriyor. Bu mutluluğu bugün taraftarlarla yaşaması da güzeldi.''


Fink: "İkinci yarıya iyi başladık"

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Michael Fink de derbi maçın ilk yarısında 2-3 gol şansı yakaladıklarını, rakiplerinin ise yalnızca 1 gol pozisyonuna girdiğini ifade ederek, ''İlk yarı dengeli geçti. İkinci yarıya iyi başladık, golü bulduk ve sanıyorum iyi bitti'' dedi.

Attığı golle ilgili bir soruya Alman futbolcu, ''Güzel gol oldu. İbrahim Üzülmez de çok iyi orta yaptı. Almanya Ligi'nde de Nünberg'e böyle gol atmıştım'' diye konuştu.


''Alex'i tutmak görevimdi"

Fink, maçta Alex'i tutma görevinin kendisinin olduğunu belirterek, ''Alex iyi bir oyuncu ve birçok maçta da başarısını gösteriyor. Oyun içinde ona yakın oynamak görevimdi. Onu kontrol etmeye çalıştım. Atağa kalktığımızda da takıma destek verdim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler