Deniz Feneri'ne tepkiler büyüyor

Adı yolsuzluklarla anılan Deniz Feneri Derneği'nin kurban bağışı için başlattığı kampanya tepkilere neden oldu.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 12:17
Abone Ol google-news

Deniz Feneri Derneği'nin Pursaklardaki merkezine gelen CHP Gençlik Kolları üyeleri, derneğin kurban bağışı için başlattığı kampanyayı protesto etti.

Deniz Feneri Derneği'nin Pursaklardaki Orta Anadolu Lojistik Merkezi önünde öğle saatlerinde toplanan CHP Gençlik Kolları üyeleri, ''İşte burası hırsız yuvası'', ''Deniz Feneri yüzyılın soygun hareketi'' şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları Genel Saymanı Umut Tunç, Deniz Feneri Derneği'ne bağışlanan 40 milyon Avro'nun 15 milyon Avro'sunun amaç dışı kullanıldığının, bu paranın 7 milyon Avro'sunun da kişisel hesaplara aktarıldığının Almanya Frankfurt Bölge Mahkemesi tarafından tespit edildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını eleştiren Tunç, CHP'nin bu yolsuzluk dosyasını Türkiye'ye getirerek, kamuoyuna açıkladığını hatırlattı. Deniz Feneri Derneği'nin yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla halkın dini ve vicdani duygularını sömürerek bağış adı altında yolsuzluklarına devam ettiğini öne süren Tunç, basın açıklamasını şiir okuyarak bitirdi. Bir süre daha slogan atan gençlik kolları üyeleri, daha sonra dağıldı.


İstanbul'da Deniz Feneri protestosu

CHP Gençlik Kolları'na üye bir grup, Deniz Feneri Derneği'ni protesto etti. Taksim Meydanı'nda toplanan CHP Gençlik Kolları'na üye yaklaşık 100 kişilik grup, ''Hırsızlar içeri aydınlar dışarı, Atatürk'ün gençleri söndürecek feneri'' sloganlarıyla Deniz Feneri Derneği'nin faaliyetlerini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, yoksullara yardım adı altında hükümet yanlısı şirketlere sermaye toplayan Deniz Feneri'nin, kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde gözlerini yine kurban bağışlarına diktiğini öne sürdü.

''CHP'nin aydınlık gençleri olarak halk düşmanlarının önünü her fırsatta keseceklerini'' belirten Emre, ''Bizim en büyük yardımcımız, sağ duyusuna güvendiğimiz halkımızdır. Daha fazla insan bu hırsızlık tuzağına düşmeden Deniz Feneri Derneği kapatılmalıdır. Yöneticileri ise yargılanmalıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler