Yeni nesil akıllı aküye 45 ülkeden sipariş

Bu yıl 2 fabrika birden açan Yiğit Akü, ileri teknoloji üretimleri ve Ar-Ge destekli çalışmalar sonucunda Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk "akıllı akü"sünü geliştirdi.

Yayınlanma: 22.11.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Buna göre, bir araç sahibi, aracının şarj sisteminde ortaya çıkan sorununun nereden kaynaklandığını, akıllı aküye bakarak öğrenebiliyor. Patentini Yiğit Akü'nün elinde bulundurduğu akıllı akü, şimdiden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 45 ülkeden sipariş aldı.
 

Genel Müdür'ün değerlendirmesi

Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir üzerinde çalıştıkları "yeni nesil" aküleri Akıllı Akü'nün, tamamen kullanıcıyı koruyan ve kullanım ömrünü uzatan bir temel üzerine geliştirildiğine dikkat çekti. Büyükkalender, bu yeni ürünün tüketicilerin yanı sıra hem akü satıcılarına, hem de akü ve otomotiv servislerine büyük kolaylık ve rahatlık sağladığını söyledi.
 

2010 hedefi 500 bin afet

İleri teknoloji kullanılarak ARGE desteği ile üretilen Akıllı Akü'nün tüm patentlerini ellerinde bulundurduklarını kaydeden Büyükkalender, 2010 yılında 500 bin adet üretim hedeflediklerini belirtti. Açıklamasında bu yeni ürün hakkında bilgi veren Büyükkalender, ürünün özelliklerini şu şekilde sıraladı: "Akıllı akü, gece ya da gündüz herhangi bir zaman diliminde aracınızın şarj sistemiyle ilgili onlarca soruya yanıt veren bir ürün. Örneğin akü almaya gittiniz; Acaba stokta uzun süre kaldı mı? Şarjı yeterli mi? Üretim hatası var mı? Bu sorulara tüketici anında yanıt buluyor ve akıllı akü sizi alımda koruyor. Ya da, bir kış sabahı kalktınız aracınıza bindiniz fakat araç çalışmadı. Çok sayıda soru ortaya çıkıyor: Acaba araçtan mı, akü den mi? Akücüye mi gitmek lazım, araç servisini mi çağırmak lazım? Acaba akü sadece deşarj mı oldu, şarj edilse normal duruma gelir mi? Yoksa yeni akü mü almak gerekecek? Garantiye girer mi, girmez mi? İşte akıllı akü onlarca senaryoda ortaya çıkan onlarca sorunun yanıtını veriyor ve akü üzerinde bulunan ışıklar size ne yapılması gerektiğini anlatıyor."

Erken uyarı sistemi

Ürünün üzerinde "erken uyarı" sisteminin de bulunduğunu anlatan Büyükkalender, akünün üzerindeki sarı ışığın devreye girmesi ile olası seyahatler öncesinde yolda kalmadan potansiyel problemleri engelleme olanağının bulunduğuna yer verdi. Büyükkalender, şarj problemlerinin sanılanın aksine sadece aküden değil, aracın şarj sisteminden kaynaklanabileceğine, akıllı akünün bu sorunları okuyarak araç sahibine bildirebildiğine dikkat çekti. Araçta şarj sistemi hatası var ve bu sorun giderilmediği takdirde boşu boşuna yeni akü alınsa bile, bir süre sonra ya yolda kalınacağını ya da akünün ömrünün kısalacağını, bunun da zaman ve para kaybı anlamına geldiğini anlatan Büyükkalender, ürünün bu yönüyle "ekonomik", diğer bir yönüyle de "ekolojik" olduğunu söyledi.
 

Sürücü teşvik kapsamında

Büyükkalender, akıllı akünün yüzde 100 geri toplama sistemi ile bütünleştirildiğini ve herhangi bir bayiye getirilen akünün özel araçlarla toplanıp, tekrar kurşuna çevrildiğini ifade ederek, kullanıcıların çevreye duyarlılığını özendirmek için kullanılmış aküyü geri getiren müşteriye, yeni aküde iskonto uygulandığını ya da isterse belirli miktar ücret ödeyerek teşvik kapsamına alındığını belirtti. Büyükkalender, üzerindeki özel hologramı, izleme kodu ve çip sayesinde akünün garanti bilgilerinin, fatura, garanti belgesi ya da herhangi bir başka belge istenmeksizin akıllı akü üzerinden okunabildiğini ve sürücülerin garanti kapsamına ilişkin hiçbir endişelerinin bulunmadığını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler