Katliamı yapanların yakınları Kırklareli'nde

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'ndeki silahlı saldırıyı yapanların yakınları Kırklareli'ne getirildi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 07:12
Abone Ol google-news

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayısta 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 10 kişinin yaralandığı saldırıyı yapanların yakınları, otobüslerle getirildikleri Kırklareli'nde kendileri için ayrılan konutlara yerleştirildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, Mardinlilerin yerleştirileceği bölgede gece boyunca güvenlik önlemi aldı. Konutların 100 metre uzağına bariyerler kurup, güvenlik şeridi çeken polis, binaları da yerleştirdiği 2 kamera ile sürekli gözetim altında tutuyor. Binanın girişine de polis noktası oluşturdu.

Mardin'den 58'i çocuk, 18'i kadın 8'i erkek toplam 84 kişi 2 otobüs, 1 otomobil, 1 tır ve 1 kamyon dolusu eşya ile güvenlik önlemleri altında sabah saat 08.00'de yerleştirilecekleri konutların önüne getirildi.

Gelenleri, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kırklareli Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri karşıladı.

Yaşlı bir kadın, otobüsten iner inmez, ellerini açarak ''şükür kurtulduk'' dedi. Başka bir kadın ise gazetecilerin, ''Buraya gelmekten memnun musunuz?'' sorusuna ''Göreceğiz. İnsanın kendi evi gibi yok'' yanıtını verdi.

Daha sonra kadınlar, oturacakları binaya geçti. Çocuklar ve kadınlar bina içinde bir yerde toplanırken, erkekler de otobüsteki eşyayı içeriye taşıdı. Bu arada, özürlü 2 çocuk da yakınlarının yardımıyla içeriye götürüldü.

Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Mardin'den gelen misafirlerimizi onlar için ayrılan yere aldık. Şimdi sağlık kontrolleri yapılacak. Sosyal hizmet görevlilerimizde gerekli incelemeyi yapacaklar. Bundan sonra ihtiyaçlarını valilik olarak karşılamaya devam edeceğiz. Güvenli bir şekilde geldiler ve bu şekilde onları misafir edeceğiz'' dedi.

Mardin'den gelenler 90 ila 100 metrekarelik dairelerde kalacak. Bu dairelerin içindeki bütün beyaz eşyalar valilik tarafından satın alındı. 32 dairenin bulunduğu sitede, sağlık istasyonu ve eğitim çağındaki çocuklar için sınıflar oluşturulacak.

Öte yandan, konutların bulunduğu bölgeye geçmesine izin verilmediği için gazeteciler, gelenlerle röportaj yapma imkanı bulamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler