Bu da seçim katliamı: 57 ölü

Filipinler'in güneyindeki Maguindanao eyaletinde önceki gün bir seçim konvoyuna düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 57'ye yükseldi.

Yayınlanma: 25.11.2009 - 08:20
Abone Ol google-news

Filipinli güvenlik görevlileri, ülkenin güneyindeki Ampatuan kasabası civarında yapılan katliamdan sonra 5 kişinin daha cesedine ulaştı.

Yetkililer, son 24 saatte 33 kişinin cesedinin bulunduğunu belirterek, ölenlerden 22'sinin gazeteci olduğunu söyledi. Filipinler'deki katliamda tek saldırıda ilk kez 22 gazetecinin birden öldürüldüğü kaydediliyor.

Yetkililer, ölenlerden 33'ünün erkek, 24'ünün ise kadın olduğunu ifade etti. Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo gazetecilere yaptığı açıklamada, faillerin adaletten kaçamayacaklarını belirtti.

Bu arada ordunun, Maguindanao'daki yerel yetkililerin kontrolü altındaki 200 kişilik paramiliter gücü lağvettiği ve bölgeye 500 takviye asker gönderdiği belirtildi.

Katliamı soruşturan müfettişler, paramiliter güçten bazı kişilerin saldırıya katıldığı yönündeki iddiaların araştırıldığını kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, utanç verici katliamı kınadığını bildirerek, ölenlerin yakınlarına taziyede bulundu.

Filipinler'in güneyinde, kabileler arası şiddetin de hakim olduğu bölgede önceki gün yaklaşık 100 silahlı saldırgan, onlarca kişinin bulunduğu bir seçim konvoyuna saldırmıştı.

Filipinler'de Bluan kasabası belediye başkan yardımcısı İsmail Mangudadatu'nun seçim konvoydakiler, silahlı kişilerce rehin alınarak dağlık bir bölgeye götürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler