2 sınıflı okula 150 öğrenci

Hakkari Durankaya beldesindeki 150 öğrencisi bulunan 2 derslikli okulda, fiziki yetersizlik ve su sorunu nedeniyle öğrencilerin zor şartlar altında eğitim gördüğü bildirildi. Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, öğrencilerin 2 öğretmenle eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 16:33
Abone Ol google-news

Hakkari merkeze bağlı Durankaya beldesindeki Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Abdullah Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldenin en büyük mahallesindeki 2 derslikli okulda 150 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Derslik sayısının yetersiz olması nedeniyle 4 öğrencinin bir sırayı paylaşmak zorunda kaldığını ifade eden Tunç, öğrencilerin bundan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Bunun yanı sıra beldedeki su sıkıntısının okulu olumsuz etkilediğini, su akmaması nedeniyle tuvaletlerin kapatıldığını anlatan Tunç, öğrencilerin tuvalet ve su ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine gitmek zorunda kaldığını bildirdi.

Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin ise beldenin en büyük mahallesindeki bu okula 8 yerleşim biriminden öğrenci geldiğini ifade ederek, öğrencilerin 2 öğretmenle eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Beldedeki su sıkıntısının okula da yansıdığını vurgulayan Keskin, ''Beldeye getirecek suyumuz var. Ancak bunu kendi imkanlarımızla getiremeyeceğimiz için ilgili kurumlara başvurduk. Henüz sonuç alamadık'' diye konuştu.

Geçen yıldan beri devam eden sorunlar nedeniyle velilerin çocuklarını okula göndermek istemediğini belirten Keskin, ''Bu sorunlar nedeniyle veliler çocuklarını okula göndermek istemeyince, imam ve mahalle muhtarıyla ev ev gezerek öğrenci topladık'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise Köy-Eğit Projesi kapsamında bütün köy okullarının sorunlarını yerinde tespit ettiklerini vurgulayarak, ''Bu okulun da sorunları tespit edildi. Önümüzdeki günlerde sorunun giderilmesi için çalışmalara başlanacak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler