Turist gemileri Kuşadası'nda

Kuşadası Limanı'na 4'ü Yunan, 3'ü Bahama bayraklı 7 büyük turist gemisi geldi. Gemilerle gelen toplam 6 bin 650 yolcu ve 3 bin 250 çalışan Kuşadası'na giriş yaptı. Turistlerin ziyareti ilçe esnafının yüzünü güldürürken, limanı ziyaret eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kruvaziyer turizminin Kuşadası ve civarında ekonominin ''can damarı'' olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 14:23
Abone Ol google-news

Kuşadası Limanı'na 4'ü Yunan, 3'ü Bahama bayraklı 7 büyük turist gemisi geldi.
Gemilerle gelen toplam 6 bin 650 yolcu ve 3 bin 250 çalışan Kuşadası'na giriş yaptı. Gemilerden Bahama bayraklı Spirit of Adventure, limanda yer olmaması nedeniyle açıkta demir atmak zorunda kalırken, yolcular limana filikalarla taşındı.

Yolcuların bir kısmı otobüslerle Efes Antik kenti ve Meryemana Evi'ni ziyarete giderken, Kuşadası'nda kalan turistler çarşıda alışveriş yaptı. Gemilerde görevli 3 bin 250 personel de Kuşadası çarşılarını gezmeyi tercih etti.

Turistlerin ziyareti ilçe esnafının yüzünü güldürürken, limanı ziyaret eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kruvaziyer turizminin Kuşadası ve civarında ekonominin ''Can damarı'' olduğunu belirtti. Esen şunları kaydetti:

''Kuşadası yolcu limanı 2003 yılına kadar devlet imkanlarıyla belirli standartlarda hizmet vermiş, bu dönemde bile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır. 2003 yılında özelleşen liman Ege Ports işletmeciliğinde dünyanın ilk 20 limanı arasına girmeyi başarmıştır. Güvenlik konusunda ise dünyadaki 293 liman arasında birinci seçilmiştir. Her yıl ortalama yüzde 30'luk bir artış oranı yakalamıştır. Bu başarılar kolay yakalanmamaktadır. Kuşadası'nın talihini değiştiren bu başarılarla geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Liman ile konaklamalı turizmde de ciddi adımlarımız var. Geçmiş yıllarda ağustos sonunda boşalan oteller artık eylül ayı sonuna kadar en az yüzde 70'lik doluluk oranını yakalayabiliyor. Kasım sonuna kadar limana 700 gemi seferi ile yaklaşık 725 bin turistin giriş yapacağını tahmin ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler