Golfte başarı

Golf Ulusal Takımı sporcuları bu yıl Korfu Golf Kulübü'nde düzenlenen Yunanistan Açık Golf Sampiyonası'nda (Hellenic Open) hem erkeklerde hem de bayanlarda ilk sırayı elde ettiler. 25.'si düzenlenen prestijli organizasyonda erkekler kategorisinde Hamza Sayın, bayanlarda ise Nejla Gerçek güçlü rakiplerinin önünde şampiyon oldular.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 14:44
Abone Ol google-news

12 ülkeden 140'ı aşkın golfçünün katıldığı turnuvada Hamza Sayın, Danimarkali Justra Bjerregaard Lucas'i play-off sonunda geçerek zafere ulaştı. Dört günlük turnuvayı -8 ile bitiren başarılı sporcu 2005 yılında kazandığı Türkiye Açık Şampiyonası'nın ardından ikinci kez böyle bir organizasyonda ilk sırayı aldı. 2006 yılındaki Yunanistan Açık Turnuvası'nı kazanan ulusal golfçümüz Gencer Özcan ise -3 ile turnuvayı üçüncü sırada bitirdi. Erkek Golf Ulusal Takımı'nın diğer ismi Mustafa Hocaoğlu ise 10. oldu.

Korfu Golf Kulübü'ndeki şampiyona'nın bayanlar kategorisinde Nejla Gerçek -13 gibi önemli bir skorla birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Gerçek, Türk golf tarihinde uluslararası açık bir turnuvada şampiyonluk yaşayan ilk sporcu olarak tarihe geçti.

Türkiye erkek takımı 423 vuruşla turnuvada en başarılı ülke olarak zirvede yer aldı. Sporcularımızı 427 vuruşla Yunanistan (1) ve 435 vuruşla Çek Cumhuriyeti izledi.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoglu, ulusal golfçülerimizin Yunanistan'da elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Ağaoglu "Ekim ayındaki Dünya Şampiyonası öncesi alınan bu sonuçlar bize gelecek için ümit verdi. Bir ilki gerçeklştiren sporcularımızı kutluyorum. Türk golf camiası olarak onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler