İlk Türk uçağı'nın 78.yıl dönümü

Türk havacılık tarihinin ilk uçağı ''Vecihi K-XIV''ün ilk uçuşunun 78. yıl dönümü nedeniyle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. etkinlikte konuşan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer, ''Vecihi K-XIV''adlı uçağı imal eden Hürkuş'un, 1. Dünya Savaşı'nda Kafkas cephesinde ilk Rus uçağını düşüren, İstiklal Savaşı'nda da ilk ve son uçuşu yapan pilot olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 16:02
Abone Ol google-news

Türk havacılık tarihinin önemli ismi Vecihi Hürkuş tarafından planlanarak imal edilen ilk Türk sivil uçağı ''Vecihi K-XIV''ün ilk uçuşunun 78. yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer, Hürkuş'un, 1. Dünya Savaşı'nda Kafkas cephesinde ilk Rus uçağını düşüren, İstiklal Savaşı'nda da ilk ve son uçuşu yapan pilot olduğunu kaydetti.

Gürer, savaşlarda gösterdiği üstün başarılardan dolayı TBMM tarafından 3 kez takdirname verilen Hürkuş'un, aynı zamanda İstiklal Madalyası sahibi olduğunu ifade etti.
Hürkuş'un, İzmir'de 1925'te ilk askeri uçağı ve Kadıköy'de 1930'da ilk sivil uçağı yaptığını anlatan Gürer, ''K 15'' adlı ilk spor ve eğitim uçağı ile ilk kapalı kabin yolcu uçağının yapımının da Hürkuş'a ait olduğunu bildirdi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, Vecihi Hürkuş'un çalışmalarının yer aldığı sergi de açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler