Koncuk: Öğretmen alım politikası yanlış

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mevcut öğretmen alım politikasının devam etmesi halinde 10 yıl içerisinde 500 bin öğretmen adayının görev bekleme konumunda olacağını savundu.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 21:06
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen Adana 2 No'lu Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğini katılarak, eğitimde yaşanan sorunları değerlendirdi. Sendikalarının eğitim çalışanlarının haklarını her zaman koruyacağını belirten Koncuk, şunları söyledi:

''Eğitim sisteminde herhangi bir değişiklik yapılacaksa bu eğitim çalışanlarının görüşlerine başvurmadan yapılmamalı. Bunun aksi olduğu sürece ülkede hiçbir kurumu yönetilemez. Biz, hep beraber yönetip, beraber karar vermeyi ve uygulamayı istiyoruz. O zaman birlik ve beraberliğin olumlu yansımalarını görürüz. Ancak ülkeyi yönetenler böyle hareket etmiyor.
Ülkemizde 220 bin öğretmen adayı var. 100 bin öğretmen ataması yapılması gerekli. Bunun '50 bini Ağustos'ta 50 bini de şubatta atansın' dedik ama olmadı. Bu öğretmen alım politikası devam ettiği sürece 10 yıl içerisinde 500 bin öğretmen adayı görev bekliyor olacak. Yazık, bunlar bizim çocuklarımız. Bugün eğitim fakültelerini kazanmak tıp fakültesi ile eşit oldu. Binbir zorlukla okuttuğumuz, emek verdiğimiz çocuklarımız önüne böyle büyük engeller koymayın.''

 

Yöneticileri atamaları

Yönetici atamalarını da eleştiren Koncuk, 59 ilde yaptıkları araştırmaya göre 16 bin 488 tane vekaleten görev yapan eğitim kurumu yöneticisinin olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Koncuk, ''Yani asalet atama şartları taşıyan insan mı bulamıyorsunuz? Hayır atamalar mevcut iktidarın iki dudağı arasında olsun diye bunlar yapılıyor'' iddiasını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler