Kartal Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile CSKA Moskova takımları arasında oynanan maçın ilk yarısını CSKA Moskova 1-0 önde tamamladı. 85. dakikada Bobo, siyah beyazlılar adına eşitliği sağladı. Uzatma dakikalarında CSKA Moskova'da Aldonin skoru belirledi: 2-1

Yayınlanma: 08.12.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Karşılaşmaya rakibine göre daha atak başlamak isteyen Beşiktaş, özellikle sol kanattan atak geliştirmeye çalıştı. Orta sahayı Fink, Ernst ve İbrahim Toraman ile sağlama alan siyah-beyazlılar, Bobo'yu ileride topla buluşturmaya çalıştı. 12. dakikada Tello'nun ayağından mutlak bir gol kaçıran Beşiktaş, ceza sahasına girmekte zorlandığı ilk yarıda uzaktan şutlarla şansını denedi, ancak siyah-beyazlı futbolcuların vuruşlarının çoğu kaleyi bulmadı.

İlk 25 dakika maçı kontrolü altında tutup savunma futbolu oynayan CSKA Moskova, ilerleyen dakikalarda Beşiktaş'ın üstüne geldi. Krasic ve Necid ile etkili olan konuk ekip, özellikle Tello'nun orta sahada kaptırdığı topların sonunda yaptığı kontrataklarla fırsatlar yakaladı. Bunlardan birinde Krasic ile golü bulan Rus ekibi, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

 

Beşiktaş- CSKA Moskova karşılaşması

BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmayı, Thierry Henry'nin topu elle düzeltmesi sonrası atılan golle uzun zaman gündemi meşgul eden Fransa-İrlanda Cumhuriyeti maçının orta hakemi İsveçli hakem Martin Hansson yönetiyor. Hansson'un yardımcılıklarını ise Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

 

CSKA'da doping şoku

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda bugün sahasında karşılaşacağı CSKA Moskova'nın 2 futbolcusunda doping çıktı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve CSKA Moskova'dan yapılan açıklamaya göre, 3 Kasım'da deplasmanda Manchester United ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında, savunma oyuncuları Sergei Ignashevich ve Alexei Berezutskiy'den alınan numunelerde dopinge rastlandı.

Her iki futbolcunun (A) örneğinde de ''S6. Stimulants'' arasında sayılan yasaklı doping maddesi görüldüğünü belirten UEFA yetkilileri, bu oyuncuları, 17 Aralık'a kadar geçici olarak maçlardan men etti.

Yasakları hemen başlayan futbolcular, bu akşamki Beşiktaş maçında yer almayacak.


Galibiyet yetmiyor

Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde devam etme şansını geçen maçlar sonucu kaybetmişti.

Siyah-beyazlılar, bu akşamki maçın ve Almanya'daki karşılaşmanın sonucuna göre grubunda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme şansını yakalayabilecek.
(B) grubunda 4 puana sahip olan siyah-beyazlıların bu şansı yakalaması için Rus ekibi karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılması, ayrıca Wolfsburg'un da gruptan çıkmayı garantileyen Manchester United'tan puan alması gerekiyor. Böylelikle Beşiktaş ve CSKA Moskova takımlarının puanları 7'şer olurken, Türk temsilcisi ilk maçta 2-1 yenildiği rakibine ikili averajda üstünlük sağlayarak, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş'ın maçı 2-1 veya bunun üzerindeki tek skorlarla galip bitirmesi halinde ise ikili averajda her şey eşit olacağı için genel averaja bakılacak. Bu durumda da Rus ekibi CSKA Moskova, Beşiktaş'ı geride bırakarak, gruptan çıkacak.

Alman ekibi Wolfsburg'un yenilmesi durumunda ise Beşiktaş'ın alacağı sonucun hiçbir önemi kalmayacak. Bu durumda Wolfsburg, CSKA Moskova ve Beşiktaş 7'şer puana sahip olacak ve üçlü averajda kötü durumda bulunan siyah-beyazlılar Avrupa defterini bu sezon için kapatacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler